Slastni ovseni piškotki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Slastni ovseni piškotki

Tako dolgo smo že bili pridni in sledili našim zaobljubam, eni bolj, drugim manj (govorim o sebi, seveda), ampak ne glede na to, je že čas, da si odkrito privoščimo nekaj sladkega in se malo pocrkljamo in nagradimo za naš trud, a še vedno ostanemo znotraj okvirov ideje o zdravem načinu življenja. Z namenom crkljanja bomo spekli ene čisto posebne piškotke, ki sledijo tradicionalnemu ovsenemu piškotu, le da sem sama malce prilagodila sestavine tako, da ustrezajo mojemu tipu prehranjevanja.

Za približno 15 velikih piškotov bomo potrebovali:
* 120 g kokosovega masla
* 1 jajce
* 30ml kokosovega sladkorja
* 50ml medu
* 1 žlica vaniljeve arome (ali po okusu)
* 100ml pirine moke
* ščepec soli
* 3 male žličke cimeta
* 300ml ovsenih kosmičev
* Mala žlička pecilnega praška
* 100ml rozin (in ne, ni pomota, da so vse sestavine v mililitrih, saj jih odmerjam z kozarčki ali mericami, saj je tako bolj enostavno, kot vse posebej tehtati in joj… ;))

OPIS POSTOPKA:
1. Korak Dovolj časa pred izvajanjem recepta daj iz hladilnika kokosovo maslo in jajce (če jih hraniš v hladilniku), saj je s temi sestavinami najlažje delati, ko so pri sobni temperaturi.
2. Korak Penasto umešaj maslo in sladkor, nato pa še dodaj jajčka ter vaniljevo aromo in vse skupaj dobro zmiksaj z električnim mešalnikom.
3.Korak Presej moko in vse suhe sestavine med seboj dobro premešaj.
4. Korak Suhe sestavine postopoma premešaj mokrim, da dobiš gladko zmes (seveda zmes ne bo gladka, ampak, saj veste kaj mislim), na koncu pa dodaj še rozine.
5. Korak S pomočjo žlice ali majhne zajemalke oblikuj kepice in jih položi na pekač obložen s papirjem za peko (če prste navlažiš z vodo, se ti zmes ne bo tako zelo prijemala).
6. Korak Zdaj pa še samo peči 15 – 17 minut na 170 stopinjah Celzija, dokler piškotki ne dobijo lepo zapečenega zoba. Ko so pečeni jih iz pekača preloži na mrežo, kjer se bodo lepo ohladili.
7. Korak Uživaj, zaslužil/a si si :)

AVTOR:   Ksenija Zupanc

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.