Sladoled za fit užitke

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

 

Mislim, da vsi poznamo občutek, ko si sredi zime zaželimo sladoled. Vemo pa tudi, da ima kupljen sladoled veliko maščobe in sladkorja, da sploh ne omenjam vseh aditivov, ki jih dodajo, da je tako nežen in kremast.
Za vse tiste, ki se želite sladoleda, a nočete prekršiti svojih zdravih prehranjevalnih navad, je tu recept, ki bo potešil vsako željo po ledenem užitku.

Potrebujemo:Sladoled-za-fit-uzitke
*2 zreli banani (zamrznjeni)
* Skodelico zamrznjenih jagod
* Skodelico zamrznjenih borovnic
* Veliko žlico proteinov po želji
* Žličko agavinega sirupa

Namig: Banano pred zamrzovanjem narežite in narezane koščke položite na papir za peko tako, da se ne dotikajo med seboj. Lepo razporejene koščke zamrznite posebej, šele nato jih posamično pospravite v vrečke ali pa jih kar takoj uporabite. Tako se boste izognili velike kepe zamrznjenih banan, ki se bodo blendale celo večnost.

Za samo pripravo je potreben le en korak;
vse sestavine dajte v vaš aparat, ki ga drugače uporabljate za smoothije, vklopite in počakate, da se sestavine združijo v čudovito okusno ledeno zmes.
Sama rada dodajam tudi proteine (tukaj sem uporabila proteine stročnic, saj je njihov okus precej nevtralen), ki dodajo našemu sladoledu bolj kremasto teksturo. Kdaj je potrebno dodati še čisto mičkeno vode na začetku, da se vse skupaj lažje premeša.

Dober tek!

AVTOR: Ksenija Zupanc - Spotted in pink

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek