Skutin narastek z jagodnim prelivom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Skutin narastek z jagodnim prelivom

Okusen, sočen in ne presladek narastek s skuto.

SESTAVINE:
* 2 žlici pšeničnega zdroba
* 3 žlice mleka
* 500 g lahke skute
* 3 žlice kisle smetane
* 40 g stopljenega masla
* žlička bio limonine lupinice
* 2 jajci (velikost M ali L)
* 2 žlici sladkorja (diabetiki lahko nadomestijo z eritritolom)
* ščep soli

Preliv med pečenjem:
* 1 rumenjak
* žlička sladkorja v prahu (diabetiki lahko nadomestijo z mletim eritritolom)

Preliv:
* 200 g jagod
* 1/3 žličke konjak glukomanana
* žlica sladkorja (opcijsko, diabetiki izpustijo)

OPIS POSTOPKA: Pogrejemo 3 žlice mleka in vanj vsujemo zdrob. Premešamo in medtem pripravimo mešanico preostalih sestavin, razen kisle smetane (skuta, stopljeno maslo, limonina lupinica, sladkor, sol in jajci). Skupaj zmešamo zmes zdroba in mleka s kislo smetano in to mešanico prilijemo h masi iz skute. Dobro zmešamo in vlijemo v tortni model, na dno katerega smo dali v krog izrezan peki papir.
Pečemo 25 minut pri 200 °C, nato premažemo z mešanico rumenjaka in sladkorja v prahu ter pečemo še 15 minut.

Preliv pripravimo tako, da zmiksamo očiščene jagode, katerim smo dodali malo konjak glukomanana in sladkorja. Dekoraciji se odlično poda tudi kakšen list sveže mete ali melise.

ČAS PRIPRAVE: 15 minut + peka 40 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Mateja

* 2 žlici pšeničnega zdroba * 3 žlice mleka * 500 g lahke skute * 3 žlice kisle smetane * 40 g stopljenega masla * žlička bio limonine lupinice * 2 jajci (velikost M ali L) * 2 žlici sladkorja (diabetiki lahko nadomestijo z eritritolom) * ščep soli Preliv med pečenjem: * 1 rumenjak * žlička sladkorja v prahu (diabetiki lahko nadomestijo z mletim eritritolom) Preliv: * 200 g jagod * 1/3 žličke konjak glukomanana * žlica sladkorja (opcijsko, diabetiki izpustijo)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.