Nad šipkovim oljem navdušena tudi Kate Middleton

Nad šipkovim oljem navdušena tudi Kate Middleton

Se tudi ti kdaj vprašaš, kaj počnejo zvezdnice, da imajo tako lepo polt? 

Pa ne govorim o tistih, ki uporabljajo nevrotoksin botulin (po domače b-o-t-o-k-s), vsa mogoča in nemogoča dermalna polnila ter tono ličil. 

Poglej si na primer lepo vojvodinjo Kate Middleton, ki je popolnoma naravna, njena polt pa kar žari in dodaja popolno kraljevo piko na i njeni eleganci in večnemu stilu. 

Si tudi ti želiš enakomerno polt brez nepravilnosti, kot jo ima lepa vojvodinja? 

Seveda! 

Naj ti zaupam njeno skrivnost. Kate je, medtem ko je pod srcem nosila ljubko princesko Charlotte, začela uporabljati šipkovo olje. Koža je med nosečnostjo občutljiva, podvržena hormonskim spremembam, pa tudi kemičnim preparatom se je treba izogniti toliko, kolikor je le mogoče. Zato se je odločila za uporabo čisto naravnega ekološkega šipkovega olja. In postala navdušenka, ki ga uporablja še zdaj.

Tako kot je nad šipkovim oljem navdušena Kate Middleton, so tudi nekatere druge zvezdnice, ki slovijo po lepi in žareči polti. Uporabljajo ga tudi svetovni super model Miranda Kerr, igralka Gwyneth Paltrow in modna ikona, nekdanja članica zasedbe Spice Girls, Victoria Beckham. Za vse je znano, da so izbirčne in zahtevne, kar se tiče nege polti, saj zase želijo le najboljše, lepa polt pa jim pomaga, da so vedno videti dobro.

Skupini navdušenk nad šipkovim oljem smo se pridružile tudi Malince. Ker želimo, da bi sijala tudi tvoja polt, te bomo podrobneje seznanile s tem čudežnim oljem, ki preprečuje nastanek gubic, gladi polt, izenačuje ten, odpravlja kožne nepravilnosti in povzroča, da zasijemo kot prave zvezde

Šipkovo olje – čudež divje rože 

Si vedela, da imenujemo šipek tudi divja roža in celo pasja roža, saj je tako zdravilen, da so z njim zdravili celo pasje ugrize? 

Plodovi vsebujejo ogromno, res ogromno vitamina C, kar so v različne zdravstvene namene s pridom uporabljali skozi stoletja. Vsebnost C-vitamina presega vsebnost ene pomaranče za kar 20-krat! 

Vitamin C je znan po svojih sposobnostih krepitve imunskega sistema, ampak, si vedela, da je odličen tudi za nego kože? 

Vitamin C izenačuje ten polti, gladi gubice, ščiti kožo pred zunanjimi vplivi in onesnaženostjo, ki bi ji lahko povzročila škodo. Kožo pomaga ohranjati mlajšo in lepšo, saj spodbuja tudi tvorbo kolagena, zato je postal dodatek prenekaterih kozmetičnih izdelkov, ki so namenjeni pomlajevanju in negi obraza. 

In kako iz plodov šipka dobiti šipkovo olje? 

Šipkovo olje pridobijo tako, da iztisnejo olje iz šipkovih plodov in semen. Najboljše olje je hladno stiskano olje iz ekološko pridelanega šipka, ki ohrani vse učinkovine, vitamine, antioksidante in esencialne maščobne kisline, ki jih ponujajo lepi rdeči šipkovi sadeži, zato ni čisto vseeno, kako iztisnejo šipkovo olje. 

In kako se lahko prepričaš, da je šipkovo olje, ki ga želiš uporabljati, zares dobre kakovosti? 

Tako, da si ogledaš, kakšne barve je. Dobro šipkovo olje mora biti zlato rdeče, praktično jantarne barve z rdečim pridihom. Za primer si lahko ogledaš odlično šipkovo olje, ki ga dobiš v Malinci. 

Kemična sestava šipkovega olja in pomlajevalni učinek 

Vsebuje veliko esencialnih maščobnih kislin, kamor štejemo oleinsko, linolensko (omega 3), palmitolensko in gama linolensko kislino (omega 6). Esencialne maščobne kisline se esencialne ne imenujejo kar tako. Telo jih potrebuje. Nega s šipkovim oljem, ki je bogato z maščobnimi kislinami, koži vrača ravnovesje, vzpostavlja zdravo zaščito, ki pomaga zadržati vlago. Koža je hidrirana in zato polnejša ter mlajša. Hitreje se obnavljajo tudi celice, kar še dodatno poskrbi za mlajši in manj utrujen videz kože. 

Nekatere študije kažejo, da naj bi nega s sredstvi, ki vsebujejo veliko nenasičenih maščobnih kislin zmanjšala občutljivost na sonce pri tistih, ki se spopadajo s fotodermatitisom oz. s pretirano občutljivostjo na UV-žarke in da naj bi lajšali tudi težave s psoriazo. 

Šipkovo olje vsebuje tudi vitamin F, ki pravzaprav tudi sodi med esencialne maščobne kisline, sestavljen pa je iz linolenske in alfa-linolenske maščobne kisline. 

Vse te maščobne kisline v šipkovem olju se absorbirajo v kožo, kjer se pretvorijo v prostaglandine – lipidne molekule, ki so udeležene pri tvorbi novih tkiv. Pomagajo regenerirati celične membrane, kar vodi do mlajšega in bolj svežega videza kože, delujejo pa tudi protivnetno. 

Ni čudno, da je koža vojvodinje Kate vedno tako dobro negovana, se strinjaš? 

Čudežna sestava šipkovega olja se ne ustavi pri maščobnih kislinah 

Šipkovo olje vsebuje provitamin A, in sicer v obliki beta karotena, ki koži pomaga, da se po poškodbah, ki jih povzročijo sončni žarki, hitreje regenerira. Pomaga tudi zmanjševati gubice, hiperpigmentacijo kože, pomaga pa celo pri zdravljenju problematične kože in aken. 

V šipkovem olju najdemo tudi vitamin E, antioksidant, ki ga vključujejo v številne kozmetične izdelke, saj zavira proste radikale ter s tem staranje kože. Po nekaterih študijah preprečuje tudi pigmentne lise in pomaga, da tiste, ki jih že imamo, hitreje zbledijo. 

Za svetlejšo, bolj žarečo kožo, poskrbi tudi likopen, eden od najmočnejših antioksidantov na svetu in zato eden najmočnejših zaveznikov mladostnega videza brez gub, ki kožo ščiti pred zunanjimi vplivi, kot so UV-žarki. 

In potem je tu še vitamin D, ki prav tako skrbi za pomlajevanje kože, pripomore k hitrejšemu celjenju, preprečuje infekcije in po nekaterih pričevanjih tudi pomaga pri zdravljenju ekcemov in psoriaze. 

Ni čudno, da je prav šipkovo olje eno najljubših kozmetičnih sredstev Kate Middleton. 

In tudi tvoja polt lahko prav kraljevsko zasije, saj se lahko z njim razvajaš tudi ti in s tem za svojo kožo narediš nekaj resnično dobrega, nekaj, kar bo dolgoročno prispevalo k lepoti in zdravju tvoje polti. 

Zakaj bi se skrivala za ogromno plastjo ličil, če lahko zase poskrbiš s šipkovim oljem?

V Malinci najdeš šipkovo olje izjemne kakovosti, saj je 100 % naravno, hladno stiskano in iz ekološko vzgojenega šipka. 

In kako se šipkovo olje uporablja? 

Glede na to, kakšen tip kože imaš, lahko šipkovo olje na obraz, dekolte in po potrebi druge predele, naneseš zvečer. 

Če je tvoja koža suha, ti predlagam, da ga, obvezno  naneseš na dobro očiščeno in vlažno kožo, saj se tako lažje absorbira. Odlično je v kombinaciji s hidrolati. 

Za suho kožo in kožo, ki je nagnjena h gubicam, smo ti v Malinci pripravile Antiage paket, ki poleg šipkovega olja vsebuje še hidrolat damaščanske vrtnice, ki je prav tako znana po svojih antiageing lastnostih in po tem, da kožo dobro oskrbi z vlago. 

Kožo dobro očistiš, popršiš s hidrolatom in naneseš kapljico ali dve olja. Prav si prebrala, le kapljica je popolnoma dovolj, zato ti ena steklenička olja zadostuje za vsaj 2 meseca. 

Če pa je tvoja koža mastna in nečista, pa ti svetujem, da preden na obraz naneseš šipkovo olje, naneseš še hidrolat čajevca, ki bo kožo razkužil in posušil mozoljčke. 1 do 2-krat na teden kožo tudi globinsko očisti z glineno masko. 

Predlagam ti, da za mastno kožo šipkovo olje zagotovo naneseš le enkrat na dan, in sicer zvečer, potem ko si obraz dobro očistiš in popršiš s hidrolatom. Tudi tebi zadostujeta le kapljica ali največ dve. 

Tudi za vse, ki imate mastno ali pa mešano kožo, smo pripravile paket z izdelki, ki ustrezajo ravno problematični in kdaj nečisti koži. Paket za nečisto kožo, ki vsebuje hidrolat čajevca, glineno masko in seveda nepogrešljivo šipkovo olje, bo poskrbel, da bo tudi tvoja koža eterično lepa, kot je koža Kate Middleton. 

100 % naravno in hladno stisnjeno šipkovo olje je resnično čudežno olje, saj je primerno za vse tipe kože, ni komedogeno, torej ne maši por. V kožo se vpije hitro in ne pušča mastnega občutka. Celice oskrbi z vitamini in esencialnimi maščobnimi kislinami in poskrbi, da zasijemo v naravni lepoti

Tako kot Kate, kmalu ne boš potrebovala nobene posebne kremice ali seruma več. Malince na šipkovo olje že prisegamo. Se nam boš pridružila tudi ti?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.