Šibki in krhki nohti? Obstaja rešitev!

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.1)
Št. ocen: 7

Beautiful hands on the white towel So tvoji nohti krhki? Se plastijo in neprestano lomijo? Brez skrbi! Do zdravih in lepih nohtov si poleg prehrane, bogate z vitamini in minerali, lahko pomagamo s številnimi pripravki iz domače shrambe.


V prehrano vključi cink in selen!


Po navedbah strokovnjakov k zdravim nohtom najbolj prispevata minerala cink in selen. Cink je v prehrani moč najti v ostrigah, rdečem mesu, temni čokoladi in arašidih, selen pa v brazilskih oreščkih, sončničnih semenih, ribah, jajcih in perutnini. Da bodo nohti zdravi in močni, velja omenjena živila čim večkrat vključiti v jedilnik.


Prva pomoč iz domače shrambe


Do zdravih nohtov pa si lahko pomagamo tudi z različnimi naravnimi pripravki. Med najbolj znane sodijo:  1. Olivno olje: Mešanica iz treh žličk olivnega olja in ene žličke limoninega soka bo nohte okrepila in oskrbela z vlago. Mešanico uporabljamo tako, da jo vmasiramo v nohte, pustimo delovati 15 minut, nato pa jo speremo z mlačno vodo.

  2. Zeleni čaj: Prva pomoč pri šibkih, krhkih nohtih je tudi zeleni čaj. Tega pri negi nohtov uporabimo brez posebnih dodatkov - skuhan čaj le ohladimo, nohte pa v njem namakamo približno 10 minut

  3. Čebula: Da, prav si prebrala! Do močnih in krepkih nohtov ti lahko pomaga tudi čebula. Uporabljamo jo tako, da nohte vsak večer namažemo z rezino čebule. V samo nekaj dneh so nohti lepši in bolj sijoči.

  4. MSM: Je naravna oblika organskega žvepla, ki pozitivno deluje ne rast nohtov in las ter izboljšuje kvaliteto kože.

  5. Neoluščeno proso: Pomaga pri čvrstosti nohtov, saj je bogato z vitaminom B, kalcijem, železom, kalijem, fosforjem, magnezijem in cinkom.


PRISPEVEK PRIPRAVILA: Vanesa S.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek