Šibki in krhki nohti? Obstaja rešitev!

Šibki in krhki nohti? Obstaja rešitev!

1

So tvoji nohti krhki? Se plastijo in neprestano lomijo? Brez skrbi! Do zdravih in lepih nohtov si poleg prehrane, bogate z vitamini in minerali, lahko pomagamo s številnimi pripravki iz domače shrambe.

V prehrano vključi cink in selen!

Po navedbah strokovnjakov k zdravim nohtom najbolj prispevata minerala cink in selen. Cink je v prehrani moč najti v ostrigah, rdečem mesu, temni čokoladi in arašidih, selen pa v brazilskih oreščkih, sončničnih semenih, ribah, jajcih in perutnini. Da bodo nohti zdravi in močni, velja omenjena živila čim večkrat vključiti v jedilnik.

Prva pomoč iz domače shrambe

Do zdravih nohtov pa si lahko pomagamo tudi z različnimi naravnimi pripravki. Med najbolj znane sodijo:


  • Olivno olje: Mešanica iz treh žličk olivnega olja in ene žličke limoninega soka bo nohte okrepila in oskrbela z vlago. Mešanico uporabljamo tako, da jo vmasiramo v nohte, pustimo delovati 15 minut, nato pa jo speremo z mlačno vodo.

  • Zeleni čaj: Prva pomoč pri šibkih, krhkih nohtih je tudi zeleni čaj. Tega pri negi nohtov uporabimo brez posebnih dodatkov - skuhan čaj le ohladimo, nohte pa v njem namakamo približno 10 minut

  • Čebula: Da, prav si prebrala! Do močnih in krepkih nohtov ti lahko pomaga tudi čebula. Uporabljamo jo tako, da nohte vsak večer namažemo z rezino čebule. V samo nekaj dneh so nohti lepši in bolj sijoči.

  • MSM: Je naravna oblika organskega žvepla, ki pozitivno deluje ne rast nohtov in las ter izboljšuje kvaliteto kože.

  • Neoluščeno proso: Pomaga pri čvrstosti nohtov, saj je bogato z vitaminom B, kalcijem, železom, kalijem, fosforjem, magnezijem in cinkom.

  • PRISPEVEK PRIPRAVILA: Vanesa S.


    Komentarji (1)

    Suzana Cimerman

    Živijo.
    Zelo sem zadovoljna z uporabo neoluščenim
    proso.
    Po 2 mesecih vidni čudežni rezultati.
    Lahko pošljem tudi sliko prej in zdaj o izpadanju las.