Shakshuka
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Shakshuka

Shakshuka je izraelska jed, ki je podobna našemu satarašu. Jaz sem jo delela prvič - izgled mi res ni uspel, medtem ko je bil okus odličen.

SESTAVINE: (za 2 osebi)
* 2 paradižnika 
* 200g pelatov 
* 4 jajca 
* šop svežega peteršilja 
* 1 cm svežega ingverja 
* 1 strok česna 
* 1 majhna čebula 
* 1 žlica olivnega olja 
* 1 svež čili ali ščepec čilija v prahu 
* 1 žlička mlete kumine 
* 1 žlička mlete paprike 
* 1 žlička himalajske soli 
* 1 žlička popra 
* 100g feta sira 

OPIS POSTOPKA: Na olivnem olju prepražimo na drobno narezano čebulo - cca 5 minut. Dodamo narezan česen, ingver, svež čili, na drobno narezan paradižnik in pelate. Kuhamo 15 minut. Na koncu dodamo še začimbe - sol, poper, paprika, kumina, ter dobro premešamo. Nato prelijemo vse skupaj v mini pekač, na vrh ubijemo jajca in dodamo na drobno narezan feta sir. Pečemo 10 minut na 200 stopinj. Na koncu potresemo s svežim peteršiljem. 

Pa dober tek!

Zgoraj na sliki je moja prva shakshuka z ponesrečenim izgledom, spodaj pa kako bi morala izgledati.

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

 

  Na olivnem olju prepražimo na drobno narezano čebulo - cca 5 minut. Dodamo narezan česen, ingver, svež čili, na drobno narezan paradižnik in pelate. Kuhamo 15 minut. Na koncu dodamo še začimbe - sol, poper, paprika, kumina, ter dobro premešamo. Nato prelijemo vse skupaj v mini pekač, na vrh ubijemo jajca in dodamo na drobno narezan feta sir. Pečemo 10 minut na 200 stopinj. Na koncu potresemo s svežim peteršiljem.  Pa dober tek! Zgoraj na sliki je moja prva shakshuka z ponesrečenim izgledom, spodaj pa kako bi morala izgledati.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.