Shakshuka

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 2

Shakshuka je izraelska jed, ki je podobna našemu satarašu. Jaz sem jo delela prvič - izgled mi res ni uspel, medtem ko je bil okus odličen.

SESTAVINE: (za 2 osebi)
* 2 paradižnika 
* 200g pelatov 
* 4 jajca 
* šop svežega peteršilja 
* 1 cm svežega ingverja 
* 1 strok česna 
* 1 majhna čebula 
* 1 žlica olivnega olja 
* 1 svež čili ali ščepec čilija v prahu 
* 1 žlička mlete kumine 
* 1 žlička mlete paprike 
* 1 žlička himalajske soli 
* 1 žlička popra 
* 100g feta sira 

OPIS POSTOPKA:
 Na olivnem olju prepražimo na drobno narezano čebulo - cca 5 minut. Dodamo narezan česen, ingver, svež čili, na drobno narezan paradižnik in pelate. Kuhamo 15 minut. Na koncu dodamo še začimbe - sol, poper, paprika, kumina, ter dobro premešamo. Nato prelijemo vse skupaj v mini pekač, na vrh ubijemo jajca in dodamo na drobno narezan feta sir. Pečemo 10 minut na 200 stopinj. Na koncu potresemo s svežim peteršiljem. 

Pa dober tek!

Zgoraj na sliki je moja prva shakshuka z ponesrečenim izgledom, spodaj pa kako bi morala izgledati.

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek