Sezamova semena in njihova uporaba

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Sezamova semena vsebujejo 25 % beljakovin, ob rednem uživanju preskrbijo telo tudi z dovolj vitamina B1 in vitamina E. Bogata so tudi z zdravimi, nenasičenimi  maščobami.

Sezamova semena vsebujejo 25% beljakovin, ob rednem uživanju preskrbijo telo tudi z dovolj vitamina B1 in vitamina E. Bogata so tudi z zdravimi, nenasičenimi maščobami. Med drugim sezam vsebuje omega 3 in omega 6 maščobne kisline. Redno uživanje odpravlja težave s prebavo, pomaga pri nespečnosti, odpravlja menstrualne težave, krepi lase, znižuje krvni pritisk, preprečuje migrene in pomaga pri osteoporozi.Sezamovo seme vsebuje tudi dve zelo pomembni aminokislini, prva je metionin, ki pomaga organizmu v procesu proizvajanja energije, namesto debelosti; in druga je triptofan, ki je v bistvu predhodnik niacina, ki ga telo potrebuje za ohranjanje ali vzpostavitev dobrega živčnega sistema, koncentracijo, zagotavlja pa tudi dober spanec.

Uporaba sezamovih semen

Posujte jih po solati, dodajte v omake, v jogurt, jih uporabite pri peki kruha in peciva, pripravi mesa. Super okus dajejo tako slanim in sladkim jedem.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek