Sestavine naravne kozmetike Mirati

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Kozmetika MIRATI je narejena iz naravnih ali naravno pridobljenih sestavin.

Ena izmed glavnih aktivnih učinkovin v vseh kremah in losjonih je organski ghee.

Vsa uporabljena eterična olja v kozmetiki MIRATI so organska.

99,3% vseh naših sestavin je naravnega izvora, do 24% pa jih izvira iz organske pridelave. Ecocert ima precej stroge zahteve glede sestavin tako da jih mora izdelek za certificiranje vsebovati najmanj 95%, naši izdelki pa vsebujejo kar 99,3% naravnih sestavin, kar pomeni da je samo 0,7% sintetičnih, to pa sta konzervansa Benzyl Alcohol Dehydroacetic Acid in Potassium Sorbate. Ti dve sestavini poskrbita za popolno mikrobiološko neoporečnost cel čas roka trajanja. Smo precej ponosni na to, da smo skoraj 100% naravni, ker se nam zdi da ima javnost precej pokvečeno predstavo o naravni kozmetiki, saj se dandanes podjetja z zgolj 5% naravnih sestavin že proglašajo za 'naravne'.

Ne vsebuje

MIRATI Cosmetics are free from Parabens, Phthalates, SLS, Synthetic Fragrances

Parabeni so sintetični konzervansi, ki se v kozmetiki običajno uporabljajo za preprečevanje rasti bakterij, kvasovk in plesni. Raziskave so pokazale, da so parabeni lahko povezani z rakom dojke, reproduktivnimi težavami, staranjem in poškodbami kože. Ghee uporabljen v vseh MIRATI kremah, je bakteriostatičen, kar pomeni, da ne omogoča rasti ali razmnoževanje bakterij, zato dodajanje parabenov ali drugih sintetičnih konzervansov v naše izdelke ni potrebno. MIRATI se zavzema za ponudbo izdelkov brez parabenov, za varno in samozavestno uporabo.

Ftalati so kemikalije, ki se uporabljajo v različne namene. V kozmetiki se dodajajo za izboljšanja barve in vonja. Izpostavljenost ftalatov je bila povezana z rakotvornostjo, reproduktivnimi in rodnimi težavami. V kozmetiki MIRATI boste našli samo naravne dišave in barvila. Nobeni naši izdelki ne vsebujejo ftalatov.

SLS (Sodium laureth sulfate)  je kemikalija, ki se med drugim uporablja tudi pri izdelkih za osebno nego za boljše penjenje. Gre za sintetični detergent, ki se lahko posuši in poškoduje kožo. Prav tako pa lahko vsebuje, odvisno od načina proizvodnje, tudi sledi etilen oksida in 1,4-dioksidana, kateri snovi naj bi bili rakotvorni. Lahko ste prepričani, da se MIRATI izdelki penijo prav tako dobro tudi brez SLS-a.

Sintetične dišave so spojine, ki izhajajo iz petrokemičnih proizvodov, ki posnemajo vonje eteričnih olj. V nasprotju z eteričnimi olji, ki prihajajo iz rastlinskih izvlečkov, sintetične dišave nimajo aromaterapevtskih lastnosti. Seveda dišijo čudovito, toda sintetične dišave lahko vsebujejo več kemikalij nevarnih in škodljivih za zdravje. Kozmetika MIRATI ne uporablja sintetičnih dišav, saj želimo, da uživate v vonju skrbno izbrane mešanice naravnih eteričnih olj.

Mineralno olje je brezbarvna tekočina brez vonja, ki je stranski produkt pri destilaciji nafte. Veliko se uporablja v kozmetiki, ker je cenovno ugodna sestavina in na koži deluje okluzivno, torej preprečuje izhlapevanje vode. V kozmetiki se uporablja obdelano mineralno olje, a imajo nekateri znanstveniki še vedno dvome, če je ta sestavina popolnoma varna, saj lahko vsebuje nekatere kontaminirane elemente, ki se prečiščenju lahko izognejo. Poleg tega nima za kožo popolnoma nobenega hranljivega in dobrobitnega učinka, saj samo leži na površju kože in preprečuje izhlapevanje vode.

Silikoni so kozmetične surovine, ki na koži delujejo okluzivno, odbijajo vodo in se uporabljajo v kremah, primerjih za ličila in jim dajejo dobro mazljivost. Načeloma silikoni, ki se najbolj uporabljajo v kozmetičnih izdelkih kot sta dimethicone, ciclomethicone niso problematični, nekateri silikoni pa so dokazano karcinogeni in delujejo kot hormonski motilci, nekateri pa so lahko celo škodljivi za okolje.

Formaldehid je plin, ki je naravno prisoten v jabolkih in hruškah in se v kozmetiki uporablja kot konzervans, ameriška organizacija FDA pa ga je že uradno potrdila za karcinogenega.

Triklosan je konzervans, katerega je ameriška organizacija FDA prepovedala saj lahko škoduje imunskemu sistem in deluje kot hormonski motilec.

 Seznam sestavin

Aloe Vera Leaf Juice
Izvleček soka iz listov Aloe vere (Aloe barbadensis). Aloe vera je znana po mnogih kvalitetnih lastnostih. Pri negi kože pomaga ohranjati ravnovesje vlage v koži, pospešuje krvni obtok, učvrsti in obnavlja kožo. Lajša sončne opekline in pomirja razdraženo kožo, se bori proti bakterijam in spodbuja samozdravljenje kože. Organska sestavina.

Benzyl Alcohol Dehydroacetic Acid
Konzervans pogosto uporabljen v kozmetiki, sestavljen iz benzil alkohola, ki je naravno prisoten v različnih rastlinah in dehidroocetni kislini. Ta sestavina preprečuje rast bakterij in gliv v kozmetičnih izdelkih.

Caprylic Capric Triglyceride
Vrsta olja pridobljenega iz kokosa in glicerila. Uporablja se kot vlažilno sredstvo, ki pomaga koži obdržati optimalno raven vode.

Cetearyl Alcohol
Zmes cetil in stearil alkoholov, pridobljenih iz rastlinskih virov. Uporablja se, da naredi kožo mehkejšo in bolj prožno.

Coco glucoside
Pridobljen iz kokosovega olja in glukoze deluje kot površinsko aktivna snov - pomaga pri ustvarjanju pene pri izdelkih in boljšemu čiščenju kože. V primerjavi z običajnimi sintetičnimi površinsko aktivnimi snovi, ki so lahko grobe za kožo obraza, kokosov glukozid očisti kožo brez kakršnih koli poškodb.

Decyl glucoside
Pogosto uporabljena površinsko aktivna snov pridobljena iz rastlin. Ta sestavina pomaga pri ustvarjanju pene in mehurčkov pri kozmetičnih izdelkih.

Dehydro xanthan gum
Sestavina, ki nastane po postopku dehidriranja ksantan gume (glej xanthan gum spodaj). Ta sestavina je naravno zgoščevalno sredstvo, ki pripomore k temu, da so kozmetični izdelki gostejši oziroma gelasti Glycerin Glicerin je narejen iz rastlinskega olja in je odličen za vlaženje kože. Spodbudi zbiranje vode na zgornjih plasteh kože in pomaga pri doseganja ustrezne hidracije.

Glyceryl Monostearate
Podobno kot gliceril stearat je tudi gliceril monostearat proizveden iz naravnih lipidnih snovi. Uporablja se za mehčanje kože ter pomaga zmanjšati ali preprečiti fine linije in gubice.

Glyceryl Stearate Citrate
To je ester citronske kisline gliceril stearata. V kozmetiki se uporablja za mehčanje kože ter pomaga zmanjšati ali preprečiti fine linije in gubice.

Honeysuckle essential oil
(Lonicera periclymenum) Eterično olje pridobljeno iz grmov in cvetov kovačnika. Organska sestavina.

Lemon essential oil
(Citrus lemon) Eterično olje pridobljeno iz svežega olupka limone.

Orange essential oil
Eterično olje sladke pomaranče (Citrus sinensis) se izloči pri hladnem stiskanje olupka pomaranče. Olje izboljša cirkulacijo krvi v koži, deluje protivnetno, ima antiseptične lastnosti ter svežo aromo. Organska sestavina.

Potassium sorbate
Kalijeva sol sorbinske kisline se uporablja za preprečevanje bakterij, ki se pojavljajo v izdelkih.

Propanediol
Naravno pridobljen propanediol je varen konzervans uporabljen v kozmetiki.

Shea butter
Karitejevo maslo (Vitellaria paradoxa) je izvleček iz oreščkov afriškega karitejevega drevesa.

Vitamin E
Vitamin E pridobljen iz rastlinskega vira je bistvenega pomena za zdravo kožo. Dobro poznan antioksidant ščiti kožo pred prostimi radikali, ki poškodujejo zdrave celice. Odličen za vlaženje, obnovitev in pomlajevanje kože.

Xanthan gum
Proizvedena sestavina skozi postopek fermentacije bakterij. Ta polisaharid se pri kozmetičnih izdelkih uporablja za povečanje gladkosti, debeline in občutka.

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek