Sataraš

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
*olivno olje
*čebula
*jajčevec
*3 paprike
*paradižnik

Začimbe:
*sol
*rdeča paprika
*kurkuma
*kisla smetana
*mleko

OPIS POSTOPKA: Na olju prepražimo čebulo. Potem dodamo jajčevec in počakamo, dokler se ne zmehča in dobi lepo rjavkasto barvo. Potem dodamo še papriko, ki jo narežemo na trakove in počakamo, da se ta tudi zmehča. Na koncu dodamo še paradižnik  in začimbe po želji. V drugi skledi zmešamo žlico kisle smetane in čisto malo mleka, dodamo tudi rdečo papriko/ kurkumo in s tem prelijemo jed. Počakamo še par minut in jed je končana. Po želji lahko dodate še koruzo, skuto, kislo smetano.  Zraven se tudi zelo lepo prilega ržen kruh in pa rdeča pesa.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA:
Dženana Hadžihasanović

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek