Sataraš
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Sataraš

1

SESTAVINE:
*olivno olje
*čebula
*jajčevec
*3 paprike
*paradižnik
Začimbe:
*sol
*rdeča paprika
*kurkuma
*kisla smetana
*mleko

OPIS POSTOPKA: Na olju prepražimo čebulo. Potem dodamo jajčevec in počakamo, dokler se ne zmehča in dobi lepo rjavkasto barvo. Potem dodamo še papriko, ki jo narežemo na trakove in počakamo, da se ta tudi zmehča. Na koncu dodamo še paradižnik  in začimbe po želji. V drugi skledi zmešamo žlico kisle smetane in čisto malo mleka, dodamo tudi rdečo papriko/ kurkumo in s tem prelijemo jed. Počakamo še par minut in jed je končana. Po želji lahko dodate še koruzo, skuto, kislo smetano.  Zraven se tudi zelo lepo prilega ržen kruh in pa rdeča pesa.
 
ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Dženana Hadžihasanović
*olivno olje *čebula *jajčevec *3 paprike *paradižnik
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

Bojana Standegger

Mi pripravimo sataraš že od nekdaj enako na čebuli, papriki in paradižniku, brez ostalih začimb razen soli in popra, kar pa je najvažnejše-na koncu umešamo jajca!