Sarma

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
* 1 glavo kislega zelja
* 1 kg mletega mesa
* 1 skodelico riža
* 2 jajci
* sol
* poper
* 2 stroka česna
* peteršilj
* jušna osnova
* 1 čebula
* 500g naribanega kislega zelja
* 3 žlice olja
* 3 žlice moke
* mleta rdeča paprika
* 2 žlici paradižnikove mezge 

OPIS POSTOPKA: Najprej na olju prepražimo čebulo, ko postekleni dodamo riž in zalijemo z osoljeno vodo, ter počakamo da voda povre. Riž odstavimo in ga ohladimo.

V posodi zmešamo nadev, mleto meso, kuhan riž, sesekljan česen in peteršilj in 2 jajci. Glavo kislega zelja ločimo na liste v katere zavijemo nadev. Če nimate radi tako kisle sarme jih lahko prej sperete. 

V večji lonec nato naložimo kislo zelje in na vrh sarme, naredimo lahko več plasti. Vse skupaj zalijemo z osoljeno vodo in kuhamo približno 2 uri na nizki temperaturi.

Proti koncu kuhanja, pripravimo še omako. Naredimo prežganje iz olja in moke, dodamo paradižnikovo mezgo in rdečo papriko, ter vse skupaj zalijemo z jušno osnovo in močno mešamo da se ne naredijo grudice. Omako nato vlijemo v lonec s sarmami in premešamo ter pustimo da vse skupaj prevre.

Po želji lahko s sarmami kuhate tudi kakšen del prekajenega svinjskega mesa za več okusa.

ČAS PRIPRAVE: 3 h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Alja

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek