Rožičeva presna tortica
SESTAVINE:
Osnova:
*170g fig
*150g nastrganega kokosa
*1 JŽ rožiča v prahu
Krema:
*200g datljev
*5 JŽ rožiča v prahu
*50ml kakavove maščobe/olja
Nadev:
*150g svežih malin
OPIS POSTOPKA: Predčasno namočiš datlje (jaz jih pustim 2 uri v topli vodi, da se dobro zmehčajo). Fige zblendaš v blenderju. Če imaš malo slabši blender (tako kot jaz), zraven dodaš čisto malo vode, tako da se lažje zmeša. To potem daš v posodo, kjer vmešaš kokos in žlico rožiča v prahu. Vse skupaj dobro premešaš in postaviš v modelček za torto. Narediš kremo. Sestavine samo dobro zblendaš v blenderju. Če ti okus po rožiču ni dovolj intenziven, ga lahko po dodaš še več, le glej, da bo potem zmes vseeno lepo gosta. V modelček torte nato položiš maline in čez te preliješ rožičevo kremo. Vse skupaj daš v zmrzovalnik za približno eno uro.
P.S.: Nisem neka ljubiteljica rožiča, ampak s to kombinacijo fig in kokosa je božanska, verjemi. Moja najljubša presna tortica do sedaj.
RECEPT PRIPRAVILA: Eva Boto
Komentarji (0)