Rožičeva presna tortica
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Rožičeva presna tortica

2

SESTAVINE:
Osnova:
*170g fig
*150g nastrganega kokosa
*1 JŽ rožiča v prahu

Krema:
*200g datljev
*5 JŽ rožiča v prahu
*50ml kakavove maščobe/olja

Nadev:
*150g svežih malin

OPIS POSTOPKA: Predčasno namočiš datlje (jaz jih pustim 2 uri v topli vodi, da se dobro zmehčajo). Fige zblendaš v blenderju. Če imaš malo slabši blender (tako kot jaz), zraven dodaš čisto malo vode, tako da se lažje zmeša. To potem daš v posodo, kjer vmešaš kokos in žlico rožiča v prahu. Vse skupaj dobro premešaš in postaviš v modelček za torto. Narediš kremo. Sestavine samo dobro zblendaš v blenderju. Če ti okus po rožiču ni dovolj intenziven, ga lahko po dodaš še več, le glej, da bo potem zmes vseeno lepo gosta. V modelček torte nato položiš maline in čez te preliješ rožičevo kremo. Vse skupaj daš v zmrzovalnik za približno eno uro.
P.S.: Nisem neka ljubiteljica rožiča, ampak s to kombinacijo fig in kokosa je božanska, verjemi. Moja najljubša presna tortica do sedaj.

RECEPT PRIPRAVILA: Eva Boto

Osnova: *170g fig *150g nastrganega kokosa *1 JŽ rožiča v prahu Krema: *200g datljev *5 JŽ rožiča v prahu *50ml kakavove maščobe/olja Nadev: *150g svežih malin OPIS POSTOPKA: Predčasno namočiš datlje (jaz jih pustim 2 uri v topli vodi, da se dobro zmehčajo). Fige zblendaš v blenderju. Če imaš malo slabši blender (tako kot jaz), zraven dodaš čisto malo vode, tako da se lažje zmeša. To potem daš v posodo, kjer vmešaš kokos in žlico rožiča v prahu. Vse skupaj dobro premešaš in postaviš v modelček za torto. Narediš kremo. Sestavine samo dobro zblendaš v blenderju. Če ti okus po rožiču ni dovolj intenziven, ga lahko po dodaš še več, le glej, da bo potem zmes vseeno lepo gosta. V modelček torte nato položiš maline in čez te preliješ rožičevo kremo. Vse skupaj daš v zmrzovalnik za približno eno uro. P.S.: Nisem neka ljubiteljica rožiča, ampak s to kombinacijo fig in kokosa je božanska, verjemi. Moja najljubša presna tortica do sedaj.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (2)

Malinca Natalija

Hojla, priporočam uporabo svežih fig, seveda pa lahko po želji uporabite tudi suhe, vendar je pomembno, da jih popolnoma zmiksate. Po potrebi za lažje miksanje dodajte malce vode.

Eva Skuber

Živjo.recept mi je zelo zanimiv,nisem pa zasledila(če kje piše,se opravičujem za vprašanje),ali damo suhe,ali sveže fige.namrec obožujem rozicevo moko,pa bi tudi tole tortico z veseljem poskusila narediti.
Hvala in lep pozdrav