Rožič in uporaba rožiča

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Stročnica rožič je zdrava alternativa kakava, saj vsebuje rožič manj maščob ter več vlaknin in kalcija kot pa kakav. Naravno bogat z vitaminom D pomaga ohranjati zdravje kosti in prebavnega trakta.

Stročnica rožiča je malo bolj zdrava alternativa kakava, saj vsebuje rožič manj maščob ter več vlaknin in kalcija kot kakav. Naravno bogat z vitaminom D pomaga ohranjati zdravje kosti in prebavnega trakta. Z naravno sladkostjo ter žametnim in karamelnim okusom, bo rožič vašim sladicam, tortam in domačemu sladoledu dodal aromo in teksturo. Poleg dejstva, da je zdrava alternativa čokoladi, vsebuje rožič le eno tretjino kalorij čokolade in je odličen nealergenski vir pektina in beljakovin. Razstruplja tudi telo in pomaga izboljševati imunski sistem. Pomaga zaščititi telo pred trebušno gripo in deluje kot antitusik. Je izvrsten vir železa, ter odličen vir fosforja in magnezija. Ne vsebuje kofeina ali teobromina, stimulansa, ki ga najdemo v kakavu.

Uporaba rožiča
Rožičev prah se uporablja na enak način kot kakav v prahu. Ker je že po naravi zelo sladek, se uporablja za sladice. Okus rožiča ni tako izrazit kot kakav, zato je priporočljivo uporabljati 1,5–2-krat več rožiča kot takrat, ko uporabljate kakav. Je zelo preprost za uporabo, saj ga lahko po žlicah dodajamo najrazličnejšim jedem, kot so smoothiji, pudingi, torte, čokolade, namazi, piškoti, sladoledi. 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek