Rižota z lignji

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za dve osebi:
* 200g riža
* 400g očiščenih kalamarov
* 1 čebula
* 2 stroka česna
* 100g sesekljanih pelatov iz pločevinke
* 4-5 dl jušne zelenjavne osnove
* Olivno olje
* 2dl suhega belega vina
* Sol
* Rožmarin
* Peteršilj 

OPIS POSTOPKA: Očistimo kalamare in jih narežemo na kocke. Sesekljamo čebulo in jo v ponvi prepražimo na olivnem olju. Ko je čebula prepražena dodamo na drobno sesekljan česen in narezane kalamare in premešamo. Popražimo, da se kalamari obarvajo belo-roza (približno 5min), dodamo rožmarin in prilijemo del vina. Premešamo, počakamo da tekočina izpari in tako postopamo prilivamo vino, da se kalamari dušijo 30min oz. do mehkega. Vmes posolimo. Dodamo sesekljane pelate, premešamo in pustimo 5 min, nato dodamo riž in polovico jušne osnove (lahko nadomestimo z vodo) in pokrito kuhamo dokler riž ni skuhan. Med kuhanjem po potrebi prilijemo preostali del osnove/vode in vsake toliko premešamo. Po potrebi še dosolimo. Po kuhanju odstranimo vejico rožmarina in postrežemo. Po želji potresemo z drobno nasekljanim peteršiljem.

RECEPT PRIPRAVIL: Malinca Alex

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek