Rižota s piščancem in jurčki

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Rižota s piščancem in jurčkiHitro pripravljena in zelo okusna rižota.

SESTAVINE:
 
* 200 g na drobno narezanih jurčkov (jaz sem uporabila zamrznjene)
* 300 g piščančjih prsi
* 2 manjša korenčka
* 40 g masla
* 1 dcl belega vina
* 4 stroki česna
* olivno olje
* 1 veliko skodelico riža
* himalajska sol
* poper
* paprika v prahu
* kurkuma
 
OPIS POSTOPKA: Piščančje meso narežemo na manjše koščke in ga začinimo (sol, poper, mleta paprika, kurkuma, olivno olje). 
Vodo za riž zavremo in osolimo ter skuhamo riž (pustimo ga slabše kuhanega, saj se bo skuhal do konca skupaj z omako).
Meso v večji ponvi popečemo in ga sesujemo v drugo posodo. V ponvi v kateri se je peklo meso nato na malo olivnega olja rahlo prepražimo česen. Nanj vsujemo narezane gobe in pražimo približno 10 minut na srednjem ognju. Nato dodamo nasekljan korenček in prej popečeno piščančje meso in vse skupaj zalijemo z vinom. Kuhamo tako dolgo da vino izhlapi. Dodamo riž in vse skupaj po potrebi zalijemo še z malo vode in kuhamo še prb. 10 minut. Preden postrežemo v rižoto dodamo še košček masla. Postrežemo lahko z naribanim parmezanom in zeleno solato.

ČAS PRIPRAVE:
1h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Hitro pripravljena in zelo okusna rižota.SESTAVINE: * 200 g na drobno narezanih jurčkov (jaz sem uporabila zamrznjene)* 300 g piščančjih prsi* 2 manjša korenčka* 40 g masla* 1 dcl belega vina* 4 stroki česna* olivno olje* 1 veliko skodelico riža* himalajska sol* poper* paprika v prahu* kurkuma   OPIS POSTOPKA: Piščančje meso narežemo na manjše koščke in ga začinimo (sol, poper, mleta paprika, kurkuma, olivno olje). Vodo za riž zavremo in osolimo ter skuhamo riž (pustimo ga slabše kuhanega, saj se bo skuhal do konca skupaj z omako).Meso v večji ponvi popečemo in ga sesujemo v drugo posodo. V ponvi v kateri se je peklo meso nato na malo olivnega olja rahlo prepražimo česen. Nanj vsujemo narezane gobe in pražimo približno 10 minut na srednjem ognju. Nato dodamo nasekljan korenček in prej popečeno piščančje meso in vse skupaj zalijemo z vinom. Kuhamo tako dolgo da vino izhlapi. Dodamo riž in vse skupaj po potrebi zalijemo še z malo vode in kuhamo še prb. 10 minut. Preden postrežemo v rižoto dodamo še košček masla. Postrežemo lahko z naribanim parmezanom in zeleno solato. ČAS PRIPRAVE: 1h RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek