Riževi rezanci z zelenjavo

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Za tako okusno, zdravo in lahko kosilo oz. večerjo, potrebuješ le 15 min časa. Ker riževih rezancev ni potrebno kuhati, ampak se jih le prelije z vrelo vodo, je z malo improvizacije mogoče tak obrok pojesti tudi na delovnem mestu- s seboj prineseš podušeno zelenjavo in omakico ter surove rezance, in nato vse skupaj zaliješ z vrelo vodo, počakaš 3 minute, da se rezanci napijejo tekočine in voila. 

SESTAVINE (za 1 osebo):
* 100 g riževih rezancev
* polovica pora
* 1 korenček
* 1 bučka
* 2 pesti špinače
* žlica ghee-ja
* himalajska sol, črn poper, kurkuma, rdeča paprika
* 1 dl navadnega sojinega jogurta
* žlica sojine omake 

OPIS POSTOPKA: Zelenjavo operemo, por narežemo na kolutke, bučko in korenček z lupilcem na široke rezance. Na gheeju najprej podušimo začimbe, da lepo zadišijo. Nato dodamo zelenjavo v sledečem vrstnem redu- por, korenček, bučka, špinača. Pražimo 10 minut na srednjem ognju. Riževe rezance prelijemo s 3 dl vrele vode in pokrijemo za 3 minute. Za omakico zmešamo sojin jogurt in sojino omako. 

ČAS PRIPRAVE: 15 min
RECEPT PRIPRAVILA: Saša Zor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek