Riževi rezanci s stir-fried zelenjavo

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Te preproste a božanske riževe rezance sem delala prvič. Recept je tradicionalni korejski. Recept je super, ker lahko vanj daš praktično vso zelenjavo, ki jo najdeš doma :)  

Jaz sem zraven pripravila Korejska piščančja nabodala (RECEPT). 

Sestavine za 4 osebe:

*400g riževih rezancev
*3 žlice sezamovega olja
*2 žlici ekstra deviškega olivnega olja
*1 majhna čebula
*2 korenčka
*2 lončka zelja (narezan na tanko)
*1 lonček špinače
*2 cm svežega ingverja
*1 strok česna
*1/2 lončka piščančje jušne osnove (lahko uporabiš bio piščančjo jušno kocko)
*3 žlice sojine omake

Opis postopka:

  1. V ponvi ali voku segrejemo olivno olje. Dodamo narezan česen, ingver, čebulo, korenček in kuhamo 4 minute. 
  2. Nato dodamo še na tanko narezano zelje, špinačo in jušno osnovo. Kuhamo 5 minut, da juha izhlapi. 
  3. Skuhamo riževe rezance, odcedimo in dodamo 3 žlice sezamovega olja.
  4. Nato skupaj zmešamo rezance in omako, dodamo sojino omako ter pokuhamo še kakšno minuto, da se okusi prepojijo. 

Čas priprave: 30 minut
Recept pripravila: Malinca Nastja 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek