Riževi rezanci s piščancem
SESTAVINE:
* 100 g suhih riževih rezancev
* 300 g piščančjih prsi ali mlade govedine
* 2 stroka česna
* 100 g brokolija
* 30 ml sojine omake
* 2 jajci
* olivno olje
* sol
* poper
OPIS POSTOPKA:
Vzamemo 100 g suhih riževih rezancev in jih damo v posodo z vročo pustimo. Pustimo, da odstoji od 12-15 minut.
Piščančje prsi narežemo na tanke trakove, česen pa drobno narežemo. Brokoli narežemo na koščke.
Segrejemo ponev in dodamo kanček olivnega olja. Piščančje prsi damo v ponev ter začinimo s soljo in poprom. Po približno dveh minutah dodamo česen in pečemo toliko časa, da se meso lepo obarva. Nato dodamo brokoli in na koncu sojino omako. Kuhamo še 2 minuti.
Dobro stepemo in rahlo začinimo 2 jajci. V ponev s piščancem dodamo rezance z zelenjavo, stepeni jajci in še rahlo pokuhamo.
Jed je pripravljena. Po želji lahko dodamo sok limete.
Dober tek!
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Šlibar
Komentarji (0)