Vsa prehranska dopolnila 2+2 GRATIS

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje
Riž brez OH s piščancem v curry omaki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Riž brez OH s piščancem v curry omaki

SESTAVINE (za 2 osebi):
* 200g riža brez OH
* 200g piščančjih prsi
* 2dcl smetane za kuhanje
* pest arašidov
* ena zvrhana žlička curry-ija
* ščep mletega ingverja
* čajna žlica moke
* 0,8 dcl vode
* začimbe: sol, poper, curry, ingver, česen, rdeča paprika, olivno olje

OPIS POSTOPKA: Piščančje prsi operemo, osušimo, narežemo na poljubno velike koščke in jih začinimo s soljo, poprom, česnom ter rdečo papriko. V ponvi segrejemo olivno olje in popečemo piščančje prsi z obeh strani. Pečemo toliko časa, da znotraj niso več roza barve (to preverimo tako, da vzamemo en košček piščanca in ga prerežemo čez sredino). Meso preložimo na krožnik in pustimo, da stoji. Omako pripravimo tako, da v ponev vlijemo smetano za kuhanje, curry, česen v prahu, ingver ter sol. Dobro premešamo in pustimo, da zavre. Piščanca postavimo nazaj v ponev z omako in na zmernem ognju pustimo kuhati še okoli 15-20 minut. V omako počasi vmešamo še 0,8 dcl vode, zmešano s čajno žlico moke. Počakamo, da omaka zavre in zraven neprestano mešamo. Na koncu omaki vmešamo še pest arašidov. Riž brez OH pripravimo v skladu z navodili na embalaži in postrežemo. 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti
Nedavno ogledani izdelki