Ribezova marmelada brez želatine
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Ribezova marmelada brez želatine

Doma pripravljena ribezova marmelada je polnega sadnega okusa brez dodanega trsnega sladkorja. Odlično!


SESTAVINE: 
*1,5 kg svežega rdečega ribeza
*750 g kokosovega sladkorja


OPIS POSTOPKA: S paličnim mešalnikom zmiksamo ribez in dodamo sladkor. Količino sladkorja lahko prilagajamo glede na želeno sladkost marmelade. Marmelado pristavimo na ogenj in kuhamo tako dolgo, da se začne zgoščevati. Poskusimo lahko tako, da jo pokapljamo po krožniku in če se marmelada ne razteče je dovolj kuhana. Marmelado vliješ v kozarce in počasi ohlajaš (kozarce zaviješ v prt). Pokrove kozarcev lahko pred uporabo razkužiš z alkoholom.


RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.