Ribe s krompirjem in zelenjavo iz pečice

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 4 osebe:
* 4 srednje velike orade ali brancine (ali 6 manjših) 
* 4 gvelike krompirje 
* 2 bučki
* 4 korenčke
* 8 češnjevih paradižnikov 
* 1 dl suhega belega vina 
* 2 pisani papriki 
* 3 glave česna 
* 2 čebuli
* sveže začimbe(Rožmarin, peteršilj, bazilika ...) 
* olivno olje
* 1 limona

OPIS POSTOPKA: Ribe očistimo in speremo pod tekočo vodo ter osušimo s papirno krpo. Krompir olupimo, narežemo na kocke. Vodo zavremo, solimo in nato v njej kuhamo krompir približno 5 minut. Češnjeve paradižnike operemo in prepolovimo. Zelenjavo operemo, očistimo in zrežemo na kocke. Česnove stroke samo prepolovimo (po "polmeru). Čebulo olupimo in narežemo na večje kose. Vso zelenjavo razen krompirja zmešamo v skledi skupaj z naravno "vegeto", poprom, olivnim oljem in svežimi začimbami. Zelenjavo skupaj s čebulo in česnom stresemo v globok pekač za v pečico. Primešamo tudi pokuhan krompir. V vsako ribo damo vejico svežega rožmarina. Ribe položimo na zelenjavo in krompir. Na vsako ribo položimo še kolobarček limone. Pečemo v pečici, segreti na 200°C približno 20 minut, nato zalijemo z vinom in pečemo še cca. 20 min oziroma dokler ribe ne bodo dovolj pečene.

Pa dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 60 min
RECEPT PRIRPAVILA:  Katra Črep - Mmmuffins&Co. 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek