Res pravi črni riž po mediteransko
SESTAVINE:
* 200 g črnega riža
* 10 češnjevih paradižnikov
* ena čebula
* 2 stroka česna, sveža bazilika, sveža zelena, sol, poper, origano, timijan
* malce pora
* 1 korenček
* pol rumene paprike, pol zelene paprike
* svež peteršilj
OPIS POSTOPKA: Riž skuhate po navodilih proizvajalca (so precejšnje razlike, sicer se pa kuha okrog 20 minut). Medtem v drugi ponvi zelo na drobno narežete zelenjavo ali jo sesekljate v multipraktiku. Malce jo podušite na vodi (zadnja leta ne uporabljam olja). Zelenjava naj se res poduši le za kakšnih 5 minut, da ostane še čvrsta. Ko je riž kuhan, ga vmešate v zelenjavno mešanico, dodate začimbe in svež peteršilj. Takšna rižota je izjemno hranljiva, zdrava in božanskega okusa.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Tanja Mojzer
Komentarji (0)