Zelenjavno mesna fritata
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Zelenjavno mesna fritata

SESTAVINE:
* 100g mletega mesa
* 1/2 čebule
* 1/2 srednje velikega pora
* 6 jajc
* 1/4 bučke
* 5 češnjevih paradižnikov
* 100 g light narezane mocarele
* 2 jedilni žlici grškega jogurta
* 2 ščepa soli
* 2 ščepa mletega popra
* Olivno olje

OPIS POSTOPKA: Pečico segrejemo na 180 stopinj. Por in bučko očistimo, dobro operemo in drobno sesekljamo. Meso prepražimo na olivnem olju in čebuli do zlato rjave barve. V ponvi na malo olivnega olja popražimo narezan por in bučko. Med občasnim mešanjem pražimo toliko časa, da zelenjava ovene in se zmehča.  V skledi ubijemo jajca in jih razžvrkljamo z ročno metlico, potem zmešamo z mletim mesom in grškim jogurtom. Začinimo s poprom in soljo.  Zmes vlijemo v ponev s popraženim porom in bučko. Potresemo narezan češnjev paradižnik in mocarelo. Fritato pečemo v ogreti pečici približno 15-20 minut. Ko se fritata po vrhu lepo zlato rumeno zapeče, pekač vzamemo iz pečice in postrežemo. Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Katarina Štucl

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.