Tri colore sladica iz kozarca
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Tri colore sladica iz kozarca

SESTAVINE:
* 190 gramov moke
* 110 gramov kokosovega masla ali margarine – sobne temperature
* 80 gramov eritritola 
* 10 gramov vanilijevega sladkorja 
* 1 veliko jajce 
* 100 gramov grškega jogurta ali skyra 
* vrečka pecilnega praška ali vinskega kamna 
* 5 žlic grenkega kakava v prahu 
* ščep soli
* 2 – 2,5 dl poljubnega mleka/vode 
* 2 lista želatine 
* 250 ml sladke smetane
* 10 g sladkorja 
* 1 žlička vanilijeve arome 
* jagode
* limonin sok, po okusu

OPIS POSTOPKA: Sladkor, eritritol in maslo penasto umešamo. Jajce ločimo na rumenjak in beljak. Rumenjak vmešamo v masleno zmes, iz beljakov pa stepemo sneg. Presejano moko zmešamo skupaj s pecilnim praškom. V jajčno zmes postopoma vmešamo moko, sol in jogurt; na koncu vmešamo še sneg. Grenek kakav zmešamo z mlekom, da nastane fina zmes in vmešamo k svetli zmesi. Zmes razporedimo po manjšem pekaču, ki ga prej obložimo s peki papirjem. Pečemo cca. 12-15 minut na 200 stopinjah. Pečen je takrat, ko iz njega ven pride čist zobotrebec. Ohladimo, nato pa nadrobimo na majhne koščke. Koščke razporedimo v kozarčke, v katerih bomo servirali sladico. Želatino namočimo v hladni vodi. V kozico damo sladko smetano, sladkor in vanilijo. Segrevamo dokler se ne pojavijo prvi mehurčki. Odstavimo z ognja in dodamo odcejeno želatino. Premešamo in postavimo na stran, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo. Nato jo prelijemo čez biskvit v kozarcih. Shranimo na hladno, najbolje čez noč, da nastane smetanova strjenka. Jagode očistimo in stresemo v multipraktik. Dodamo limonin sok (po okusu) in zmiksamo v gladek pire, s katerim prekrijemo smetanovo strjenko. Poljubno okrasimo.

ČAS PRIPRAVE: 20-30 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Mateja

* 190 gramov moke * 110 gramov kokosovega masla ali margarine – sobne temperature * 80 gramov eritritola  * 10 gramov vanilijevega sladkorja  * 1 veliko jajce  * 100 gramov grškega jogurta ali skyra  * vrečka pecilnega praška ali vinskega kamna  * 5 žlic grenkega kakava v prahu  * ščep soli * 2 – 2,5 dl poljubnega mleka/vode  * 2 lista želatine  * 250 ml sladke smetane * 10 g sladkorja  * 1 žlička vanilijeve arome  * jagode * limonin sok, po okusu Sladkor, eritritol in maslo penasto umešamo. Jajce ločimo na rumenjak in beljak. Rumenjak vmešamo v masleno zmes, iz beljakov pa stepemo sneg. Presejano moko zmešamo skupaj s pecilnim praškom. V jajčno zmes postopoma vmešamo moko, sol in jogurt; na koncu vmešamo še sneg. Grenek kakav zmešamo z mlekom, da nastane fina zmes in vmešamo k svetli zmesi. Zmes razporedimo po manjšem pekaču, ki ga prej obložimo s peki papirjem. Pečemo cca. 12-15 minut na 200 stopinjah. Pečen je takrat, ko iz njega ven pride čist zobotrebec. Ohladimo, nato pa nadrobimo na majhne koščke. Koščke razporedimo v kozarčke, v katerih bomo servirali sladico. Želatino namočimo v hladni vodi. V kozico damo sladko smetano, sladkor in vanilijo. Segrevamo dokler se ne pojavijo prvi mehurčki. Odstavimo z ognja in dodamo odcejeno želatino. Premešamo in postavimo na stran, da se mešanica ohladi na sobno temperaturo. Nato jo prelijemo čez biskvit v kozarcih. Shranimo na hladno, najbolje čez noč, da nastane smetanova strjenka. Jagode očistimo in stresemo v multipraktik. Dodamo limonin sok (po okusu) in zmiksamo v gladek pire, s katerim prekrijemo smetanovo strjenko. Poljubno okrasimo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.