Sadno - čokoladna torta z grškim jogurtom
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Sadno - čokoladna torta z grškim jogurtom

SESTAVINE:
* 120 g pirine polnozrnate moke
* 70 g ajdove moke
* 60 g Happy cacao mix
* 5 jajc
* 70 g kokosovega sladkorja
* 1 pecilni prašek
* 1 dl olivnega olja
* 2 dl mleka
* 1 dl pomarančnega soka
Nadev: 
* 400 g grškega jogurta
* 250 g mascarpone 
* 50 g nastrganega kokosa
* 1 žlica kokosovega sladkorja
* 200 g jagod
* 100 g malin
Preliv:
* 100 g temne čokolade
* 1 žlička kokosovega olja
* malo mleka

OPIS POSTOPKA: Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake in kokosov sladkor zmiksamo na najvišji hitrosti, da dobimo puhasto zmes. Dodamo mleko in olje ter zmiksamo. V ločeni posodi presejemo moko, pecilni prašek in Happy cacao mix ter zmiksamo z mokrimi sestavinami. Na koncu beljake stepemo v sneg in zelo počasi z lopatko vmešamo k ostali masi. Iz peki papirja izrežemo krog v velikosti pekača (jaz sem uporabila pekač premera 20 cm) in ga položimo na dno pekača. Pečemo v ogreti pečici na 180 °C od 35–40 minut.

Nadev: V posodi zmešamo grški jogurt, mascarpone, kokosov sladkor in nastrgan kokos. Sadje narežemo na manjše koščke.

Biskvit ohladimo in razrežemo na 3 plasti. Če zgornja plast ni čisto ravna, jo lahko malenkost obrežemo. Eno plast biskvita položimo na podlago za torte in okoli namestimo tortni obroč. Biskvit navlažimo s pomarančnim sokom in nato nanj nadevamo najprej kremni nadev, nato pa še narezano sadje. Postopek ponovimo pri drugem biskvitu. Na koncu na vrh dodamo še zadnjo plast biskvita in postavimo v hladilnik za vsaj 2 uri. 

Preliv: Čokolado narežemo na manjše koščke in jo na vodni pari stopimo z žličko kokosovega olja ter malo mleka. Čokolado prelijemo čez torto ter jo okrasimo z jagodami in malinami.

ČAS PRIPRAVE: 1,5 h + hlajenje
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Anja

* 120 g pirine polnozrnate moke * 70 g ajdove moke * 60 g Happy cacao mix * 5 jajc * 70 g kokosovega sladkorja * 1 pecilni prašek * 1 dl olivnega olja * 2 dl mleka * 1 dl pomarančnega soka Nadev:  * 400 g grškega jogurta * 250 g mascarpone  * 50 g nastrganega kokosa * 1 žlica kokosovega sladkorja * 200 g jagod * 100 g malin Preliv: * 100 g temne čokolade * 1 žlička kokosovega olja * malo mleka  Rumenjake ločimo od beljakov. Rumenjake in kokosov sladkor zmiksamo na najvišji hitrosti, da dobimo puhasto zmes. Dodamo mleko in olje ter zmiksamo. V ločeni posodi presejemo moko, pecilni prašek in Happy cacao mix ter zmiksamo z mokrimi sestavinami. Na koncu beljake stepemo v sneg in zelo počasi z lopatko vmešamo k ostali masi. Iz peki papirja izrežemo krog v velikosti pekača (jaz sem uporabila pekač premera 20 cm) in ga položimo na dno pekača. Pečemo v ogreti pečici na 180 °C od 35–40 minut.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.