Matcha čokolada z manj sladkorja

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE: 
* 90 g bele čokolade (brez dodanega sladkorja)
* 3 žlice Matcha latte mix
* pest mandljev
* pest suhih borovnic

OPIS POSTOPKA: Na sopari stopimo belo čokolado. Medtem pripravimo modelček (lahko kvadratni pekač) in ga obložimo s peki papirjem (kasneje bomo lažje vzel čokolado iz modelčka). Stopljeni beli čokoladi primešamo 3 žlice Matcha latte mixa. Po želji/okusu lahko dodamo več ali manj. Pripravljeno čokoladno mešanico vlijemo v modelček in jo poravnamo. To lahko naredimo tudi tako, da samo rahlo pretresemo modelček in se stopljena čokolada enakomerno razporedi po modelčku. Potresemo še zdrobljene ali cele mandlje, suhe borovnice ter malo Matcha latte mixa za dekoracijo. Nasvet: Mandlje lahko zamenjate za katerekoli vam ljube oreščke. Dodate lahko tudi katerokoli drugo suho sadje...kar si vaše brbončice zaželijo. Čokolado ohladimo v hladilniku.

ČAS PRIPRAVE: 10 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek