Kozice v paradižnikovi omaki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Kozice v paradižnikovi omaki

SESTAVINE za 3 osebe:
* 600 g kuhanih kozic (z olupkom, lahko pa tudi brez - v tem primeru bo dovolj 400 g)
* 3 stroki česna
* 1 žlica olivnega olja
* 400 g paradižnika v koščkih (konzerva ali svež)
* 1 dl vode
* 0,5 dl belega vina
* 20 g masla
* 100 g češnjevih paradižnikov
* začimbe: sol, poper, bazilika 

OPIS POSTOPKA: V ponvi segrej žlico olivnega olja in dodamo sesekljan česen. Počakamo, da se česen popraži in zadiši cca 1 minuto. Dodaj paradižnik v koščkih, vodo in kuhaj na srednjem ognju 10 minut, nato dodaj vino in začimbe ter kuhaj še 5 minut, tako da voda izhlapi.
Potem daj v omako košček masla, na četrtine narezan češnjevce ter kuhane ali odmrznjene kozice in premešaj. Kuhaj še 5 minut, da se okusi prepojijo.
Postrezi z kruhom, testeninami ali njoki.

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Nastja

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.