Bananina torta brez peke
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Bananina torta brez peke

SESTAVINE:
Za piškotno dno:
* 200 g manj sladkih čokoladnih piškotov 
* 80 g stopljenega masla

Za bananino kremo:
* 4 srednje velike banane (super je, če so že bolj zrele) + 1 velika banana za sredinski del
* 3 žlice mascarpone kreme
* 100 ml smetane za stepanje
* 3 lističi želatine

OPIS POSTOPKA:
Piškotno dno: Piškote dobro zmeljemo in jim primešamo stopljeno maslo. Raporedimo jih po dnu pekača in postavimo v hladilnik za 30 minut, da se dno strdi.
Bananina krema: 4 banane zmiksamo in jim dodamo mascarpone. Smetano za stepanje stepemo, da postane kompaktna in jo primešamo mešanici banan ter mascarpone kreme. Želatino namočimo v hladni vodi za približno 5 minut. Vodo odlijemo in želatino segrejemo do tekočega. Dobro jo zmešamo v bananino kremo. Polovico bananine kreme vlijemo nad piškotno dno in postavimo v hladilnik za 30 minut. Nad bananino kremo naložimo plast banan (naj bodo narezane na približno 1,5 cm debeline) in čez vlijemo še drugo polovico bananine kreme. Torto postavimo v hladilnik čez noč. Naslednji dan torto okratimo s smetano ali poljubno kremo.

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Manca Sodnik 

Za piškotno dno: * 200 g manj sladkih čokoladnih piškotov  * 80 g stopljenega masla Za bananino kremo: * 4 srednje velike banane (super je, če so že bolj zrele) + 1 velika banana za sredinski del * 3 žlice mascarpone kreme * 100 ml smetane za stepanje * 3 lističi želatine Piškotno dno: Piškote dobro zmeljemo in jim primešamo stopljeno maslo. Raporedimo jih po dnu pekača in postavimo v hladilnik za 30 minut, da se dno strdi. Bananina krema: 4 banane zmiksamo in jim dodamo mascarpone. Smetano za stepanje stepemo, da postane kompaktna in jo primešamo mešanici banan ter mascarpone kreme. Želatino namočimo v hladni vodi za približno 5 minut. Vodo odlijemo in želatino segrejemo do tekočega. Dobro jo zmešamo v bananino kremo. Polovico bananine kreme vlijemo nad piškotno dno in postavimo v hladilnik za 30 minut. Nad bananino kremo naložimo plast banan (naj bodo narezane na približno 1,5 cm debeline) in čez vlijemo še drugo polovico bananine kreme. Torto postavimo v hladilnik čez noč. Naslednji dan torto okratimo s smetano ali poljubno kremo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (1)

lana kovač