Recept za dobro ajdovo kašo s superživili
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Recept za dobro ajdovo kašo s superživili

Ajda je preprosto žito, ima pa izjemno hranilno vrednost. Bogata je z magnezijem in poskrbi za nižji krvni pritisk. Priprava ajdove kaše je enostavna, obrok z ajdo pa nas nasiti za dlje časa.



SESTAVINE:

* 1 zrela banana

* 50 g presne ajdove kaše (namočimo čez noč)

* 1 žlica acai jagod v prahu

* 1 - 2 dateljna

* tekočina - voda ali rastlinsko mleko (po potrebi, če je masa presuha)

* kokosov čips, goji jagode in narezani mandlji (kot dodatek).




OPIS POSTOPKA: Čez noč namočimo 50 g suhe presne ajdove kaše. Zjutraj jo dobro speremo in v mešalniku do gladkega zmešamo skupaj z banano, datlji in acai jagodami v prahu. Po potrebi dodamo nekaj žlic tekočine, če je masa presuha. Na vrh dodamo poljubna superživila - tokrat sem uporabila kokosov čips, goji jagode in mandlje.



ČAS PRIPRAVE: 5 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo


,* 1 zrela banana ,* 50 g presne ajdove kaše (namočimo čez noč) ,* 1 žlica acai jagod v prahu ,* 1 - 2 dateljna ,* tekočina - voda ali rastlinsko mleko (po potrebi, če je masa presuha) ,* kokosov čips, goji jagode in narezani mandlji (kot dodatek). , , Čez noč namočimo 50 g suhe presne ajdove kaše. Zjutraj jo dobro speremo in v mešalniku do gladkega zmešamo skupaj z banano, datlji in acai jagodami v prahu. Po potrebi dodamo nekaj žlic tekočine, če je masa presuha. Na vrh dodamo poljubna superživila - tokrat sem uporabila kokosov čips, goji jagode in mandlje.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.