Rebrca s sladko marinado
SESTAVINE:
* 3 žlice medu
* 4 žlice bio kečapa
* 2 žlici gorčice
* himalajska sol
* poper
* mleta rdeča paprika
* čili
Količine začimb prilagajamo glede na okus.
OPIS POSTOPKA: Prejšnji večer v večji posodi zmešamo vse sestavine za marinado. Rebra razrežemo in jih dodamo v marinado. Dobro jih premažemo z marinado in pustimo čez noč v hladilniku. Rebra naložimo v pekač s peki papirjem in jih polijemo s preostankom marinade (če je ostalo še kaj v posodi). Pečemo pri 100 stopinjah približno 45 minut, potem pa pečico segrejemo na 200 stopinj in pečemo še približno pol ure do 1 ure. Odvisno kako velika rebra imamo in kako zapečena želimo da so. Rebra vmes enkrat obrnemo, da se iz obeh strani enakomerno zapečejo.
ČAS PRIPRAVE: 15 minut + peka
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Komentarji (0)