Rebrca s sladko marinado

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Rebrca s sladko marinadoZelo okusna marinada. Uporabimo jo lahko tudi za piščančje meso. Primerna tudi za žar. Zraven se odlično prileže pečen krompirček.

SESTAVINE:
 
* 1 kg svinjskih rebrc
* 3 žlice medu
* 4 žlice bio kečapa
* 2 žlici gorčice
* himalajska sol
* poper
* mleta rdeča paprika
* čili
Količine začimb prilagajamo glede na okus. 
 

OPIS POSTOPKA:
 Prejšnji večer v večji posodi zmešamo vse sestavine za marinado. Rebra razrežemo in jih dodamo v marinado. Dobro jih premažemo z marinado in pustimo čez noč v hladilniku. Rebra naložimo v pekač s peki papirjem in jih polijemo s preostankom marinade (če je ostalo še kaj v posodi). Pečemo pri 100 stopinjah približno 45 minut, potem pa pečico segrejemo na 200 stopinj in pečemo še približno pol ure do 1 ure. Odvisno kako velika rebra imamo in kako zapečena želimo da so. Rebra vmes enkrat obrnemo, da se iz obeh strani enakomerno zapečejo. 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut + peka 
RECEPT PRIPRAVILA:
 Malinca Andreja

Zelo okusna marinada. Uporabimo jo lahko tudi za piščančje meso. Primerna tudi za žar. Zraven se odlično prileže pečen krompirček.SESTAVINE:  * 1 kg svinjskih rebrc * 3 žlice medu * 4 žlice bio kečapa * 2 žlici gorčice * himalajska sol * poper * mleta rdeča paprika * čili Količine začimb prilagajamo glede na okus.   OPIS POSTOPKA: Prejšnji večer v večji posodi zmešamo vse sestavine za marinado. Rebra razrežemo in jih dodamo v marinado. Dobro jih premažemo z marinado in pustimo čez noč v hladilniku. Rebra naložimo v pekač s peki papirjem in jih polijemo s preostankom marinade (če je ostalo še kaj v posodi). Pečemo pri 100 stopinjah približno 45 minut, potem pa pečico segrejemo na 200 stopinj in pečemo še približno pol ure do 1 ure. Odvisno kako velika rebra imamo in kako zapečena želimo da so. Rebra vmes enkrat obrnemo, da se iz obeh strani enakomerno zapečejo. ČAS PRIPRAVE: 15 minut + peka RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek