Rebrca s sladko marinado
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Rebrca s sladko marinado

Zelo okusna marinada. Uporabimo jo lahko tudi za piščančje meso. Primerna tudi za žar. Zraven se odlično prileže pečen krompirček.

SESTAVINE: 
* 1 kg svinjskih rebrc
* 3 žlice medu
* 4 žlice bio kečapa
* 2 žlici gorčice
* himalajska sol
* poper
* mleta rdeča paprika
* čili
Količine začimb prilagajamo glede na okus. 
 

OPIS POSTOPKA: Prejšnji večer v večji posodi zmešamo vse sestavine za marinado. Rebra razrežemo in jih dodamo v marinado. Dobro jih premažemo z marinado in pustimo čez noč v hladilniku. Rebra naložimo v pekač s peki papirjem in jih polijemo s preostankom marinade (če je ostalo še kaj v posodi). Pečemo pri 100 stopinjah približno 45 minut, potem pa pečico segrejemo na 200 stopinj in pečemo še približno pol ure do 1 ure. Odvisno kako velika rebra imamo in kako zapečena želimo da so. Rebra vmes enkrat obrnemo, da se iz obeh strani enakomerno zapečejo. 

ČAS PRIPRAVE: 15 minut + peka 
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Andreja
  * 1 kg svinjskih rebrc * 3 žlice medu * 4 žlice bio kečapa * 2 žlici gorčice * himalajska sol * poper * mleta rdeča paprika * čili Količine začimb prilagajamo glede na okus.    Prejšnji večer v večji posodi zmešamo vse sestavine za marinado. Rebra razrežemo in jih dodamo v marinado. Dobro jih premažemo z marinado in pustimo čez noč v hladilniku. Rebra naložimo v pekač s peki papirjem in jih polijemo s preostankom marinade (če je ostalo še kaj v posodi). Pečemo pri 100 stopinjah približno 45 minut, potem pa pečico segrejemo na 200 stopinj in pečemo še približno pol ure do 1 ure. Odvisno kako velika rebra imamo in kako zapečena želimo da so. Rebra vmes enkrat obrnemo, da se iz obeh strani enakomerno zapečejo. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.