Pudingova tortica z arašidovim polnilom

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

Slastna tortica, ki se kar topi v ustih je preprosta za pripravo in resnično nežnega okusa v kombinaciji vanilije, kakava in arašidovega masla.

SESTAVINE:Pudingova tortica z arašidovim polnilom

*12 Misura kakavovih piškotov
* 20 g masla (ali kokosovega olja)
* 4 dl mleka
* puding dolcela burbonska vanilija
* stevia
* 40 g arašidovega masla
* 1 dl sladke smetane


OPIS POSTOPKA: Za podlago v blenderju zmeljemo piškote in dodamo maslo, razporedimo na pekač in pustimo, da se strdi. Na podlago naključno položimo arašidovo maslo. Medtem skuhamo puding po navodilih, le da namesto sladkorja dodamo stevio ter namesto 5 dcl mleka uporabimo 4 dcl mleka. Skuhan puding nato vlijemo v pekač in počakamo, da se strdi. Na koncu stepemo še smetano (lahko jo sladkamo z malo stevie) in jo razporedimo po preostali masi. Pekač položimo za nekaj ur v hladilnik. Iz sestavin pride 8 koščkov. Sestava je za enega izmed njih. Sestava:  Kcal 191, maščobe 13 g, ogljikovi hidrati 16 g, od tega 1g sladkorja, beljakovine 4 g

ČAS PRIPRAVE: 20 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Ana Meke in Urban Koren (poglej na njun Facebook SUPERset)

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek