Proseni njoki z muškatno bučo, rdečo čebulo in bučnimi semeni

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.5)
Št. ocen: 4

SESTAVINE:Proseni njoki z muškatno bučo, rdečo čebulo in bučnimi semeni1
Za prosene njoke;
* 1 skodelica prosene kaše
* 2 skodelici vode
* malo soli
* 3/4 skodelice navadne ali pirine moke
* žlička zmletih lanenih semen (po želji)

Za "omako" oz. prilogo;
* kos muškatne buče
* rdeča čebula
* maslo ali kokosovo olje
* sol in poper po okusu
* popečena bučna semena
* nasekljan drobnjak  

OPIS POSTOPKA: Njoki;
1. Proso skuhamo v vodi do mehkega. Struktura naj bo kašasta.
2. Ko se ohladi, dodamo moko, (lanena semena) in sol, dobro zgnetemo in pustimo nekaj časa počivati.
3. Iz testa oblikujemo večji svaljek, ki ga narežemo na manjše koščke v obliki njokov.
4. Njoke skuhamo v vreli in osoljeni vodi, lahko tudi v sopari.
Omaka/priloga;
1. Muškatno bučo olupimo in razrežemo na majhne koščke.
2. Na maslu ali kokosovem olju prepražimo rdečo čebulo, dokler ne postekleni in se malo zapeče, nato pa dodamo narezano bučo. Premešamo in solimo po okusu, ter pokrito dušimo na šibkem ognju, dokler se buča ne omehča.
3. Pokrov odstranimo, omehčano in popečeno bučo s čebulo popramo in vmešamo kuhane njoke.
4. Jed serviramo na krožnik in potresemo z popečenimi bučnimi semeni in drobnjakom.

Dober tek!

ČAS PRIPRAVE: 45 min
RECEPT PRIPRAVILA: Sabina Mežič  

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek