Prosene žemljice brez kvasa
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Prosene žemljice brez kvasa

SESTAVINE:

* 300 g prosene moke

* 150 g kamutove moke (2 jedilni žlici kamutove lahko zamenjaš s kokosovo moko)

* 2 jušni žlici olivnega ali kokosovega olja

* eno čajno žličko soli (solni cvet ali himalajska sol)

* 2 žlici pecilnega praška ali vinskega kamna

* 3 dcl toplne mineralne vode (pomaga, da kruh naraste)



OPIS POSTOPKA: Vse sestavine zmešamo in naredimo žemljice. Ko so žemljice pečenejih zavijemo v mokro kuhinjsko krpo, da se malce zmehčajo. Primerno tudi za tiste, ki so bojujejo s kandidiozo.



RECEPT PRIPRAVILA: Marija Knez


,* 300 g prosene moke ,* 150 g kamutove moke (2 jedilni žlici kamutove lahko zamenjaš s kokosovo moko) ,* 2 jušni žlici olivnega ali kokosovega olja ,* eno čajno žličko soli (solni cvet ali himalajska sol) ,* 2 žlici pecilnega praška ali vinskega kamna ,* 3 dcl toplne mineralne vode (pomaga, da kruh naraste) , ,
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.