NOVO! Čistilni balzam za obraz

Sekcija: gumb
0dni
0ur
0minut
0sekund
Prijavi se
Kaj pridobiš?
  • Darilo E-izobraževanje: "Osnove zdrave prehrane"
  • Hiter in enostaven pregled naročil
  • Vsi tvoji recepti na enem mestu
  • Dostop do vseh brezplačnih e-knjig
  • Možnost nakupa brezplačne dostave za eno leto
  • Najboljši popusti in druge ugodnosti
  • Brezplačno testiranje novih izdelkov
  • Brezplačno svetovanje

Zavrti kolo sreče

Čutiš, da je danes tvoj srečen dan? Vpiši svoj email, zavrti kolo in preizkusi svojo srečo.

  • Kolo lahko zavrtiš samo enkrat
  • Ne pozabi si shraniti svoje kode
  • Koda je veljavna samo do nedelje (20.7.) do polnoči
  • Koda ne velja na naročnine in vrednostne bone.

Prosimo vnesite veljaven e-poštni naslov

To polje je obvezno.

Prosene rafaelo kroglice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Prosene rafaelo kroglice

SESTAVINE:
Za maso:
* ¾ lončka prosene kaše (najbolje namočene čez noč)
* ½ lončka datljev (ali več če želimo, da so kroglice bolj izrazito sladke)
* 2 lončka mleka (jaz sem uporabila kokosovo)
* ¼ žličke soli
* ¾ lončka grobe kokosove moke
* 1 žlička vaniljinega ekstrakta

Preostale sestavine:
* 1 pest kokosove moke
* 1 pest lešnikov

OPIS POSTOPKA: Proseno kašo odcedimo in dobro speremo. V manjši lonec vsujemo proseno kašo in jo prelijemo z rastlinskim mlekom. Dodamo še datlje in sol ter vse skupaj segrejemo do vretja. Ko zavre, kuhamo na minimumu še 10 minut, nato pa lonec odstavimo s plina in pustimo, da v naslednjih 10 minutah vpije še preostalo tekočino. Kuhano proseno kašo, kokosovo moko in vaniljin ekstrakt združimo v blenderju ter miksamo do gladkega. Poskusimo in po potrebi prilagodimo sladkost. Zmes za 1 uro (lahko pa tudi dlje) postavimo v hladilnik. V kolikor nimamo praženih lešnikov, jih stresemo na ponev in jih na suho prepražimo, da dobijo intenzivnejši okus. Maso vzamemo iz hladilnika in jo oblikujemo v kroglice. Slednje oblikujemo tako, da iz posode z žlico zajemamo maso, jo povaljamo med rokami, v sredino potisnemo lešnik, za konec pa povaljamo še v kokosovi moki, ki smo jo razporedili po krožniku.

ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.
Top hiti