Prosene rafaelo kroglice
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Prosene rafaelo kroglice

SESTAVINE:
Za maso:
* ¾ lončka prosene kaše (najbolje namočene čez noč)
* ½ lončka datljev (ali več če želimo, da so kroglice bolj izrazito sladke)
* 2 lončka mleka (jaz sem uporabila kokosovo)
* ¼ žličke soli
* ¾ lončka grobe kokosove moke
* 1 žlička vaniljinega ekstrakta

Preostale sestavine:
* 1 pest kokosove moke
* 1 pest lešnikov

OPIS POSTOPKA: Proseno kašo odcedimo in dobro speremo. V manjši lonec vsujemo proseno kašo in jo prelijemo z rastlinskim mlekom. Dodamo še datlje in sol ter vse skupaj segrejemo do vretja. Ko zavre, kuhamo na minimumu še 10 minut, nato pa lonec odstavimo s plina in pustimo, da v naslednjih 10 minutah vpije še preostalo tekočino. Kuhano proseno kašo, kokosovo moko in vaniljin ekstrakt združimo v blenderju ter miksamo do gladkega. Poskusimo in po potrebi prilagodimo sladkost. Zmes za 1 uro (lahko pa tudi dlje) postavimo v hladilnik. V kolikor nimamo praženih lešnikov, jih stresemo na ponev in jih na suho prepražimo, da dobijo intenzivnejši okus. Maso vzamemo iz hladilnika in jo oblikujemo v kroglice. Slednje oblikujemo tako, da iz posode z žlico zajemamo maso, jo povaljamo med rokami, v sredino potisnemo lešnik, za konec pa povaljamo še v kokosovi moki, ki smo jo razporedili po krožniku.

ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika

Za maso: * ¾ lončka prosene kaše (najbolje namočene čez noč) * ½ lončka datljev (ali več če želimo, da so kroglice bolj izrazito sladke) * 2 lončka mleka (jaz sem uporabila kokosovo)* ¼ žličke soli * ¾ lončka grobe kokosove moke * 1 žlička vaniljinega ekstrakta Preostale sestavine: * 1 pest kokosove moke * 1 pest lešnikov Proseno kašo odcedimo in dobro speremo. V manjši lonec vsujemo proseno kašo in jo prelijemo z rastlinskim mlekom. Dodamo še datlje in sol ter vse skupaj segrejemo do vretja. Ko zavre, kuhamo na minimumu še 10 minut, nato pa lonec odstavimo s plina in pustimo, da v naslednjih 10 minutah vpije še preostalo tekočino. Kuhano proseno kašo, kokosovo moko in vaniljin ekstrakt združimo v blenderju ter miksamo do gladkega. Poskusimo in po potrebi prilagodimo sladkost. Zmes za 1 uro (lahko pa tudi dlje) postavimo v hladilnik. V kolikor nimamo praženih lešnikov, jih stresemo na ponev in jih na suho prepražimo, da dobijo intenzivnejši okus. Maso vzamemo iz hladilnika in jo oblikujemo v kroglice. Slednje oblikujemo tako, da iz posode z žlico zajemamo maso, jo povaljamo med rokami, v sredino potisnemo lešnik, za konec pa povaljamo še v kokosovi moki, ki smo jo razporedili po krožniku.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.