Prosene rafaelo kroglice
SESTAVINE:
Za maso:
* ¾ lončka prosene kaše (najbolje namočene čez noč)
* ½ lončka datljev (ali več če želimo, da so kroglice bolj izrazito sladke)
* 2 lončka mleka (jaz sem uporabila kokosovo)
* ¼ žličke soli
* ¾ lončka grobe kokosove moke
* 1 žlička vaniljinega ekstrakta
Preostale sestavine:
* 1 pest kokosove moke
* 1 pest lešnikov
OPIS POSTOPKA: Proseno kašo odcedimo in dobro speremo. V manjši lonec vsujemo proseno kašo in jo prelijemo z rastlinskim mlekom. Dodamo še datlje in sol ter vse skupaj segrejemo do vretja. Ko zavre, kuhamo na minimumu še 10 minut, nato pa lonec odstavimo s plina in pustimo, da v naslednjih 10 minutah vpije še preostalo tekočino. Kuhano proseno kašo, kokosovo moko in vaniljin ekstrakt združimo v blenderju ter miksamo do gladkega. Poskusimo in po potrebi prilagodimo sladkost. Zmes za 1 uro (lahko pa tudi dlje) postavimo v hladilnik. V kolikor nimamo praženih lešnikov, jih stresemo na ponev in jih na suho prepražimo, da dobijo intenzivnejši okus. Maso vzamemo iz hladilnika in jo oblikujemo v kroglice. Slednje oblikujemo tako, da iz posode z žlico zajemamo maso, jo povaljamo med rokami, v sredino potisnemo lešnik, za konec pa povaljamo še v kokosovi moki, ki smo jo razporedili po krožniku.
ČAS PRIPRAVE: 2 uri
RECEPT PRIPRAVILA: Monika Škorjanc - earthlymonika
Komentarji (0)