ZA KUŽKE: Pasji priboljški z žajbljem
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

ZA KUŽKE: Pasji priboljški z žajbljem

SESTAVINE:

* 250g polnozrnate pirine moke

* 100g ajdove moke 

* 1 čajna žlička žajblja (svežega ali posušenega)

* 100ml mleka 

* 100ml vode 

* 50g sira ( gauda ali ementalec )



OPIS POSTOPKA: Zdravi in okusni zeliščni priboljški z žajbljem. Žajbelj je pri psih učinkovit za razne okužbe ali razjede v ustih, kože ali prebavnega trakta. Zaradi svojih antimikrobnih sestavin je prav tako učinkovit proti številnim bakterijam, kot so e.koli in salmonela. Najprej naribamo sir in ga zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami, nato pa mešanico zvaljamo v gladko testo. Testo zavijemo v folijo in ga pustimo stati približno 30minut. Po 30 minutah testo lepo razvaljamo na debelino pribl. 3mm in ga s poljubnimi modelčki oblikujemo v piškote. Uporabimo tudi vilico, z njo narejene modelčke malce preluknjamo, za tem pa jih postavimo v pekač prekrit z peki papirjem. Piškote pečemo 30 minut, v prej segreti pečici na 170°c. Ko so piškoti pečeni, jih pustimo stati še približno 1 uro.



ČAS PRIPRAVE: 30 minut priprava + 30 minut peka

RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Ana K.skupaj z MoiBoi


,* 250g polnozrnate pirine moke ,* 100g ajdove moke  ,* 1 čajna žlička žajblja (svežega ali posušenega) ,* 100ml mleka  ,* 100ml vode  ,* 50g sira ( gauda ali ementalec ) , , Zdravi in okusni zeliščni priboljški z žajbljem. Žajbelj je pri psih učinkovit za razne okužbe ali razjede v ustih, kože ali prebavnega trakta. Zaradi svojih antimikrobnih sestavin je prav tako učinkovit proti številnim bakterijam, kot so e.koli in salmonela. Najprej naribamo sir in ga zmešamo z vsemi ostalimi sestavinami, nato pa mešanico zvaljamo v gladko testo. Testo zavijemo v folijo in ga pustimo stati približno 30minut. Po 30 minutah testo lepo razvaljamo na debelino pribl. 3mm in ga s poljubnimi modelčki oblikujemo v piškote. Uporabimo tudi vilico, z njo narejene modelčke malce preluknjamo, za tem pa jih postavimo v pekač prekrit z peki papirjem. Piškote pečemo 30 minut, v prej segreti pečici na 170°c. Ko so piškoti pečeni, jih pustimo stati še približno 1 uro.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.