Prevrnjen bananin kolač

Oceni objavo z 1 do 5:
(3.7)
Št. ocen: 3

Kolač se bo odlično prilegel k popoldanski skodelici čaja. S kavico, kakavom ali toplim mlekom pa bo tudi enkraten in okusen nadomestek zajtrka.

SESTAVINE:
Za vrhnjo plast:

* 42g kokosovega olja
* 3 banane - narezane na kolutke
* 26g kokosovega sladkorja
Za kolač:
* 122g pirine moke
* 68g mandljeve moke
* 66g kokosovega sladkorja
* 1 žlica pecilnega praška
* ščepec himalajske soli
* 100g mleka (kateregakoli)
* 2 žlici zmletih lanenih semen
* 42g kokosovega olja
* 1 žlička vanilijevega ekstrakta
* 2 pretlačeni banani
 
OPIS POSTOPKA: Ker recept ne vsebuje jajc, je najprej potrebno pripravit t.i. "flaxeggs" - v posodico damo mleko in zmleto laneno seme ter pustimo stati cca. 10 min, da se zgosti. Medtem pripravimo vrhnjo plast kolača. Vzamemo pekač in vanj zlijemo olje, po njem potresemo kokosov sladkor in v lepe vrste porazdelimo kolutke banane. Nato pripravimo še testo. Mokre sestavine dobro premešamo z metlico in ne pozabimo dodati "flaxegg" mešanice. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine in jih dodamo mokrim. Testo enakomerno previdno porazdelimo po vrhni plasti. Pečemo cca 35-45 min na 180°C. Ko je kolač pečen ga za 5 minut pustimo stati, nato ga "na glavo" obrnemo na pladenj. Pustimo da se ohladi. Zraven se super poda malo stepene sladke smetane.

Pa dober tek! ;)

ČAS PRIPRAVE: 1 h
RECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih

Kolač se bo odlično prilegel k popoldanski skodelici čaja. S kavico, kakavom ali toplim mlekom pa bo tudi enkraten in okusen nadomestek zajtrka.SESTAVINE:Za vrhnjo plast: * 42g kokosovega olja * 3 banane - narezane na kolutke * 26g kokosovega sladkorja Za kolač: * 122g pirine moke * 68g mandljeve moke * 66g kokosovega sladkorja * 1 žlica pecilnega praška * ščepec himalajske soli * 100g mleka (kateregakoli) * 2 žlici zmletih lanenih semen * 42g kokosovega olja * 1 žlička vanilijevega ekstrakta * 2 pretlačeni banani   OPIS POSTOPKA: Ker recept ne vsebuje jajc, je najprej potrebno pripravit t.i. "flaxeggs" - v posodico damo mleko in zmleto laneno seme ter pustimo stati cca. 10 min, da se zgosti. Medtem pripravimo vrhnjo plast kolača. Vzamemo pekač in vanj zlijemo olje, po njem potresemo kokosov sladkor in v lepe vrste porazdelimo kolutke banane. Nato pripravimo še testo. Mokre sestavine dobro premešamo z metlico in ne pozabimo dodati "flaxegg" mešanice. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine in jih dodamo mokrim. Testo enakomerno previdno porazdelimo po vrhni plasti. Pečemo cca 35-45 min na 180°C. Ko je kolač pečen ga za 5 minut pustimo stati, nato ga "na glavo" obrnemo na pladenj. Pustimo da se ohladi. Zraven se super poda malo stepene sladke smetane. Pa dober tek! ;) ČAS PRIPRAVE: 1 hRECEPT PRIPRAVILA: Mojca Perdih Ker recept ne vsebuje jajc, je najprej potrebno pripravit t.i. "flaxeggs" - v posodico damo mleko in zmleto laneno seme ter pustimo stati cca. 10 min, da se zgosti. Medtem pripravimo vrhnjo plast kolača. Vzamemo pekač in vanj zlijemo olje, po njem potresemo kokosov sladkor in v lepe vrste porazdelimo kolutke banane. Nato pripravimo še testo. Mokre sestavine dobro premešamo z metlico in ne pozabimo dodati "flaxegg" mešanice. V drugi posodi zmešamo suhe sestavine in jih dodamo mokrim. Testo enakomerno previdno porazdelimo po vrhni plasti. Pečemo cca 35-45 min na 180°C. Ko je kolač pečen ga za 5 minut pustimo stati, nato ga "na glavo" obrnemo na pladenj. Pustimo da se ohladi. Zraven se super poda malo stepene sladke smetane. Pa dober tek! ;)
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek