Presne kokosove ploščice s temno čokolado
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presne kokosove ploščice s temno čokolado

SESTAVINE:

* 200 ml kokosove kreme

* 20 g deviškega kokosovega olja

* stevia ali agavin sirup (po želji)

* pol stroka cele vanilije

* 150 g kokosove moke + za posip (po želji)

Glazura:

* 50 g temne čokolade (minimalno 70%)

* 20 g deviškega kokosovega olja



OPIS POSTOPKA:

1. V posodo daš kokosovo kremo, olje, stevio/agavin sirup po okusu, vaniljo in kokosovo moko. Zmešaš in pustiš počivati za kakšno urco, da se kokosova moka zmehča in spoji z ostalim.

2. Zmes še enkrat premešaš, nato pa jo razporediš po pravokotni ali kvadratni posodi in jo lepo poravnaš, da je površina ravna in gladka. Velikost posode in višina nadeva je odvisna od tega, kako velike kokosove ploščice želiš imeti.

3. Postaviš v hladilnik za par ur.

4. Vzameš iz hladilnika in narežeš na pravokotnike (velikost ploščic po želji). Ploščice položiš na pladenj/krožnik in jih daš v zamrzovalnik za vsaj 6 ur (jaz sem ji pustila kar celo noč).

5. Temno čokolado in kokosovo olje počasi raztopiš na majhnem ognju in ves čas mešaš. Ko se čokolada raztopi, odstaviš z ognja in malo počakaš, da se ohladi in da ni več prevroča. V čokolado namočiš ploščice in jih položiš na peki papir ali rešetko. Potrosiš s kokosom in daš v hladilnik, da se čokolada strdi.

RECEPT SESTAVILA: Petra Korpar


,* 200 ml kokosove kreme ,* 20 g deviškega kokosovega olja ,* stevia ali agavin sirup (po želji) ,* pol stroka cele vanilije ,* 150 g kokosove moke + za posip (po želji) , 1. V posodo daš kokosovo kremo, olje, stevio/agavin sirup po okusu, vaniljo in kokosovo moko. Zmešaš in pustiš počivati za kakšno urco, da se kokosova moka zmehča in spoji z ostalim. 2. Zmes še enkrat premešaš, nato pa jo razporediš po pravokotni ali kvadratni posodi in jo lepo poravnaš, da je površina ravna in gladka. Velikost posode in višina nadeva je odvisna od tega, kako velike kokosove ploščice želiš imeti. 3. Postaviš v hladilnik za par ur. 4. Vzameš iz hladilnika in narežeš na pravokotnike (velikost ploščic po želji). Ploščice položiš na pladenj/krožnik in jih daš v zamrzovalnik za vsaj 6 ur (jaz sem ji pustila kar celo noč). 5. Temno čokolado in kokosovo olje počasi raztopiš na majhnem ognju in ves čas mešaš. Ko se čokolada raztopi, odstaviš z ognja in malo počakaš, da se ohladi in da ni več prevroča. V čokolado namočiš ploščice in jih položiš na peki papir ali rešetko. Potrosiš s kokosom in daš v hladilnik, da se čokolada strdi.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.