Presna
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna "ocvrta" cvetača na posteljici iz rukole

SESTAVINE:

* 1 polovico večje glave ali eno manjšo glavico cvetače

* 1 skodelico mletih mandljev

* himalajsko sol

* olivno olje

* 3 žlice mešanice suhih začimb: peteršilj, sladko rdečo papriko v prahu, rožmarin, česen v prahu

* rukola




OPIS POSTOPKA: Cvetačo operemo in jo natrgamo na majhne koščke. Najprej jo prelijemo z olivnim oljem in z rokami poskrbimo, da naoljimo vse majhne dele cvetkov cvetače. Dodamo 1 čž himalajske soli, mandljevo moko in začimbno mešanico. Vse skupaj dobro premešamo. Preverimo, če je slanost cvetače zadostna in po okusu še posolimo. Na krožniku naredimo posteljico iz rukole in dodamo "ocvrto" cvetačo.



Dober tek! :)



ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Patricija Škvorc


,* 1 polovico večje glave ali eno manjšo glavico cvetače ,* 1 skodelico mletih mandljev ,* himalajsko sol ,* olivno olje ,* 3 žlice mešanice suhih začimb: peteršilj, sladko rdečo papriko v prahu, rožmarin, česen v prahu ,* rukola , , Cvetačo operemo in jo natrgamo na majhne koščke. Najprej jo prelijemo z olivnim oljem in z rokami poskrbimo, da naoljimo vse majhne dele cvetkov cvetače. Dodamo 1 čž himalajske soli, mandljevo moko in začimbno mešanico. Vse skupaj dobro premešamo. Preverimo, če je slanost cvetače zadostna in po okusu še posolimo. Na krožniku naredimo posteljico iz rukole in dodamo "ocvrto" cvetačo. Dober tek! :)
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.