Presna jabolčna pita
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna jabolčna pita

SESTAVINE:

TESTO:

*150 g orehov ali mandljev

*150 g kokosove moke

*100 g datljev

*3 žlice kokosove maščobe

*ščepec himalajske soli

*1 žlička vanilje v prahu

NADEV:

*3 večja jabolka

*2 žlici rozin

*180 g datljev sok

*1/2 limone


*1 žlička cimeta

*1 žlička vanilije v prahu

DODATEK:

*mandljevi lističi

*stepena kokosova smetana




OPIS POSTOPKA: Orehe ali mandlje, kokosovo moko, datlje, vanilijo, sol in stopljeno kokosovo maščobo damo v sesekljalnik in zmešamo v drobljivo, a ne presuho teksturo. Naložimo v posodo za pito ali model za torte (premer 24 cm), pritisnemo ob dno. Odstavimo v hladilnik in pripravimo nadev. Za nadev 1 jabolko sesekljamo na majhne koščke. Posebej v mešalniku v gladko zmes zmešamo 2 jabolki, limonin sok, datlje, cimet in vanilijo da dobimo nekakšno presno čežano. Koščke jabolka in rozine ročno vmešamo v čežano. Nadev naložimo na „testo“, potresemo z mandljevimi lističi. Pito za nekaj ur postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se testo strdi in postrežemo s stepeno kokosovo smetano. Hranimo v hladilniku. Dober tek!



ČAS PRIPRAVE: 30 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Petra Kavšek


,TESTO: ,*150 g orehov ali mandljev ,*150 g kokosove moke ,*100 g datljev ,*3 žlice kokosove maščobe ,*ščepec himalajske soli ,*1 žlička vanilje v prahu ,NADEV: ,*3 večja jabolka ,*2 žlici rozin ,*180 g datljev sok ,*1/2 limone ,*1 žlička cimeta ,*1 žlička vanilije v prahu ,DODATEK: ,*mandljevi lističi ,*stepena kokosova smetana , , Orehe ali mandlje, kokosovo moko, datlje, vanilijo, sol in stopljeno kokosovo maščobo damo v sesekljalnik in zmešamo v drobljivo, a ne presuho teksturo. Naložimo v posodo za pito ali model za torte (premer 24 cm), pritisnemo ob dno. Odstavimo v hladilnik in pripravimo nadev. Za nadev 1 jabolko sesekljamo na majhne koščke. Posebej v mešalniku v gladko zmes zmešamo 2 jabolki, limonin sok, datlje, cimet in vanilijo da dobimo nekakšno presno čežano. Koščke jabolka in rozine ročno vmešamo v čežano. Nadev naložimo na „testo“, potresemo z mandljevimi lističi. Pito za nekaj ur postavimo v hladilnik ali zamrzovalnik, da se testo strdi in postrežemo s stepeno kokosovo smetano. Hranimo v hladilniku. Dober tek!
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.