Presna čokolada z indijskimi oreščki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Presna čokolada z indijskimi oreščki

Vsi čokoholiki, ki brez čokolade ne morete – spodaj je recept za odlično čokolado, ki si jo lahko napravite kar sami. Prijetno zdravo sladkanje!



SESTAVINE:

Za veliko čokolado potrebujemo:

* skodelico kakavovega masla

* skodelico kakava v prahu

* skodelico nasesekljanih indijskih oreščkov

* 1/3 skodelice agavinega sirupa

* 1 čž cimeta

* 1 čž mletega ingverja

* 1 čž muškatnega oreščka




OPIS POSTOPKA: Najprej nad paro stopimo kakavovo maslo. Vanj postopoma dodajamo kakav v prahu in ves čas mešamo. Indijske oreščke nasesekljamo na manjše koščke in jih skupaj s preostalimi sestavinami zamešamo v čokolado. Še nekoliko tekočo čokolado prelijemo na pladenj prekrit s peki papirjem. Za približno 30 minut postavimo v zmrzovalnik ali malo dlje v hladilnik. Nato jo razrežemo ali nalomimo na poljubno velike koščke.



ČAS PRIPRAVE: 45 minut

RECEPT PRIPRAVILA: Patricija Škvorc


,Za veliko čokolado potrebujemo: ,* skodelico kakavovega masla ,* skodelico kakava v prahu ,* skodelico nasesekljanih indijskih oreščkov ,* 1/3 skodelice agavinega sirupa ,* 1 čž cimeta ,* 1 čž mletega ingverja ,* 1 čž muškatnega oreščka , , Najprej nad paro stopimo kakavovo maslo. Vanj postopoma dodajamo kakav v prahu in ves čas mešamo. Indijske oreščke nasesekljamo na manjše koščke in jih skupaj s preostalimi sestavinami zamešamo v čokolado. Še nekoliko tekočo čokolado prelijemo na pladenj prekrit s peki papirjem. Za približno 30 minut postavimo v zmrzovalnik ali malo dlje v hladilnik. Nato jo razrežemo ali nalomimo na poljubno velike koščke.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.