Presna banana-arašidova tortica

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE:
Spodnji del:
*150 g mandljev
*100 g indijskih oreščkov
*150 g datljev
*2 jušni žlici stopljene kokosove maščobe
*1 jušna žlica kakava v prahu

Nadev:
*3 banane
*150 g arašidov
*50 g indijskih oreškov
*1 dl stopljene kokosove maščobe
*1 dl vode

OPIS POSTOPKA: 1. V multipraktiku zmiksamo mandlje, dodamo indijske oreščke, datlje, stopljeno kokosovo maščobo in kakav v prahu. Vse sestavine damo na dno tortnega modela, naredimo plast na katero bomo kasneje dali kremo, postavimo na hladno (lahko v zmrzovalnik, gre hitreje). 2. V multipraktiku zmiksamo arašide, indijske oreščke, dodamo 1 dl vode, da dobimo pasto, dodamo banane, kokosovo olje in vse skupaj, ko je dobro zmiksano, damo za kratek čas v hladilnik, da se malo strdi in potem polijemo po podlogi. Damo v hladilnik za nekje 3 ure.

Lahko posujemo s kakavom v prahu, po želji. Tortica se lepo reže, priprava vzame zelo malo časa in še ZELO je dobra.

RECEPT PRIPRAVILA: Gaja Prestor

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek