Preproste veganske kremšnite v kozarcu
SESTAVINE:
* 1 vrečka vanilijevega pudinga
* 2 žlici sladkorja
* 500 ml rastlinskega napitka
* 1/4 žličke vanilije v prahu
* 200 ml veganske smetane za stepanje
* listnato testo
* maline, za okras
OPIS POSTOPKA: V manjšo posodico dodaj vrečko vanilijevega pudinga, sladkor in 100 ml rastlinskega napitka. Vse skupaj dobro premešaj in postavi na stran. V posodo za kuhanje dodaj 400 ml rastlinskega napitka in ga zavri. Mešanico za vanilijev puding postopoma, med konstantnim mešanjem, dodaj v posodo z vrelim napitkom. Puding kuhaj okoli 1-2 minuti, dodaj mu še dodatno vanilijo in premešaj, nato pa ga prestavi v globok krožnik, ga pokrij s plastično folijo (da se ne naredi skorjica) in ga popolnoma ohladi.
Listnato testo prestavi na pekač, obložen s peki papirjem, ga prebodi z vilicami in peci po navodilih, navedenih na embalaži. Pečeno testo popolnoma ohladi.
Vegansko smetano za stepanje dobro stepi. Z električnim mešalnikom puding dobro zmešaj, nato pa mu ročno, postopoma dodaj polovico stepene smetane.
Pečeno in ohlajeno listnato testo razdrobi in ga dodaj v kozarčke (za vsak kozarček okoli 3-4 žlice testa). Nato dodaj plast vanilijeve kreme, stepene smetane in po želji še okrasi z malinami in zdrobljenim testom. Postrezi hladno.
Komentarji (0)