Prekmurski štrudl za diabetike

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE: 
* 200 g pirine moke
* 2x100 g skyra
* 1 žlička olivnega olja
* 1 ščepec himalajske soli
* 1 kg jabolk
* cimet (po okusu)
* erithritol
* 250 g lahke skute
* 2 merici vanilijevih proteinov
* mleti orehi
* mak

OPIS POSTOPKA:
 
Zamesimo testo: V večji posodi zmešamo pirino moko, 100 g skyra, sol in žličko olivnega olja. Sestavine med seboj dobro premešamo in jih na pomokani površini zgnetemo v testo. Testo razdelimo na 2 ali 3 enakomerne dele in vsakega posebej razvaljamo v testo kvadratne oblike.

Nadevi: 1.Jabolka po želji olupimo in naribamo. Dodamo jim cimet in eritritol (količina po okusu) ter dobro premešamo. 2. Z električnim mešalnikom zmešamo skuto, 100 g skyra in vanilijeve proteine. 3. + 4. Potrebuje le mlete orehe in mak. Testo razvaljamo v obliki kvadrata na pomokani površini. Premažemo z nadevi in jih po želji razporedimo. npr: skutna plast, makova plast, jabolčna plast in še orehova plast. Zavijemo v štruco oz. štrudl.

Predlog: nadeve lahko premažete samo po sredini (1/3), preložite desno stran testa čez nadeve. Nato ponovite postopek in spet naložite vse nadeve. Pokrijete s preostalo tretjino testa. Testo za sijaj premažete z umešanimi beljaki. 

ČAS PRIPRAVE: 1 h  
RECEPT PRIPRAVILA: Diabfit Lana - Lana Matjašič Filipič

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek