Prekmurska gibanica po moje

Oceni objavo z 1 do 5:
(4.6)
Št. ocen: 5

SESTAVINE:
Črna plast:
* 100 g medjool datljev (ali navadnih namočenih),
* 30 g mletega maka,Prekmurska gibanica po moje
* 1 JŽ kokosovega mleka.

Bela plast:
* 50 g kokosove moke (pozor, ni isto kot nariban kokos),
* 10 g kokosovega olja,
* 50 do100 ml kokosovega mleka (dolivajte sproti, do željene stopnje vlažnosti),
Jabolčna plast:
* 300 g naribanih jabolk,
* 50 g orehov (ali lešnikov, če jih imate raje),
* 1 JŽ cimeta,
* 30 g datljev.

OPIS POSTOPKA:  1. Črna plast: V blenderju ali sekljalniku zmeljemo datlje, mak in kokosovo mleko. Mešamo, dokler ne dobimo homogene paste. Meni je zadostovalo manj kot 1 minuta.

  2. Bela plast: Kokosovo maslo segrejemo, da se utekočini. V skledi zmešamo z moko in dolivamo mleko, dokler ne dobimo sočne mase.

  3. Jabolčna plast: Najprej grobo nasekljamo orehe. Posebej naribamo jabolka (ali uporabimo kar kuhinjski sekljalnik). V blenderju zmeljemo še datlje (če nam zaradi premajhne količine noče mleti, dodamo nekaj mase od jabolk). Vse skupaj zmešamo in dodamo cimet.


Namigi: -Sladico lahko pripravimo v kozarcih, v katere nalagamo eno plast za drugo, lahko pa jo zložimo v "enem kosu". Količina zadostuje za pol manjšega pekača. Če želite torej cel pekač, podvojite zgornje količine! - Sladica ni pretirano sladka, zato lahko tisti, ki ste bolj sladkosnedi, v katero od plasti dodate še malce poljubnega sladila. Osebno se mi to sicer ni zdelo potrebno. - Sladica na fotografiji je sestavljena s pomočjo kovinskega modelčka, saj se mi je zdela tako najbolj fotogenična :)

ČAS PRIPRAVE: 30 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Jasmina P. - FB stran Hitro in zdravo

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek