Prebranec z belim fižolom in domačimi klobasami
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Prebranec z belim fižolom in domačimi klobasami

SESTAVINE:
* en par domačih klobas
* 100 g belega fižola (namočenih čez noč)
* dve večji rdeči papriki
* ena večja čebula
* paradižnikova mezga (brez konzervansov in dodanega sladkorja)
* Začimbe: himalajska sol, pisani poper, rdeča paprika

OPIS POSTOPKA: Fižol, ki smo ga namočili čez noč, skuhamo v hladni vodi do mehkega. V voku prepražimo čebulo, papriko in kloabase, ki smo jih narezali na tanjše kolobarje. Dodamo kuhan fižol, paradižnikovo mezgo in vse lepo premešamo. Jed razporedimo v poljubnem pekaču (sama uporabim lončenega) in pečemo v predhodno segreti pečici na 180°C 45 minut. Še toplo postrežemo in uživamo. 

ČAS PRIPRAVE: 90 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat (njen blog)

* en par domačih klobas * 100 g belega fižola (namočenih čez noč) * dve večji rdeči papriki * ena večja čebula * paradižnikova mezga (brez konzervansov in dodanega sladkorja) * Začimbe: himalajska sol, pisani poper, rdeča paprika  Fižol, ki smo ga namočili čez noč, skuhamo v hladni vodi do mehkega. V voku prepražimo čebulo, papriko in kloabase, ki smo jih narezali na tanjše kolobarje. Dodamo kuhan fižol, paradižnikovo mezgo in vse lepo premešamo. Jed razporedimo v poljubnem pekaču (sama uporabim lončenega) in pečemo v predhodno segreti pečici na 180°C 45 minut. Še toplo postrežemo in uživamo. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.