Prebranec z belim fižolom in domačimi klobasami

Oceni objavo z 1 do 5:
(5)
Št. ocen: 1

SESTAVINE:
* en par domačih klobas
* 100 g belega fižola (namočenih čez noč)
* dve večji rdeči papriki
* ena večja čebula
* paradižnikova mezga (brez konzervansov in dodanega sladkorja)
* Začimbe: himalajska sol, pisani poper, rdeča paprika

OPIS POSTOPKA: Fižol, ki smo ga namočili čez noč, skuhamo v hladni vodi do mehkega. V voku prepražimo čebulo, papriko in kloabase, ki smo jih narezali na tanjše kolobarje. Dodamo kuhan fižol, paradižnikovo mezgo in vse lepo premešamo. Jed razporedimo v poljubnem pekaču (sama uporabim lončenega) in pečemo v predhodno segreti pečici na 180°C 45 minut. Še toplo postrežemo in uživamo. 

ČAS PRIPRAVE: 90 min 
RECEPT PRIPRAVILA: Sindi Horvat (njen blog)

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek