Popečeni kruhki s česnom

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

SESTAVINE za 2 osebi:
* 6 rezin domačega pirinega kruha
* 2 glavi česna
* oljčno olje
* poper
* sol  

OPIS POSTOPKA:
 Česnovi glavi prepolovimo (po trebuhu :)), damo v manjši pekač, pokapljamo z oljčnim oljem in pečemo cca. 20 minut na 200°C. Česen vzamemo iz pečice. Rezine kruha damo na pekač obložen s peki papirjem in jih pokapamo z oljčnim oljem. Kruhke popečemo v pečici (grill, 200°C) za cca. 5 minut, toliko da postanejo hrustljavi. Medtem iz česnovih glav iztisnemo sredico, zmečkamo z vilico, solimo in popramo po okusu. Česnov namaz namažemo na popečene kruhke in postrežemo. To je moja zdrava različica priljubljenega "garlic breada" iz potovanj.

Pa dober tek! 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut 
RECEPT PRIPRAVILA: Katra Črep - Mmmuffins&Co. 

Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek