Popečen file lososa s koromačevo solato

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Osvežilen in zdrav recept za vroče poletne dni.

SESTAVINE:
* file lososa
* bio mediteranska sol
* 1 gomolj koromača
* nekaj redkvic
* 2 žlici svežega pomarančnega soka
* 1 žlica kisa
* 1 čajna žlička medu
* 1 žlička gorčice
* 1 strok česna
* bio provansalska sol
* olivno olje
 
OPIS POSTOPKA: Najprej se lotimo priprave preliva za solato. 2 žlici svežega pomarančnega soka, 1 žlico kisa, 1 čajno žličko medu in 1 žlico gorčice mešamo z metlico in postopoma dodajamo 4 žlice olivnega olja, da nastane emulzija (kot bi delali majonezo). Začinimo z Bio provansalsko soljo, poprom in dodamo en drobno sesekljan strok česna.
Lososov file na obeh straneh začinimo z Bio mediteransko soljo in ga na olivnem olju pečemo cca 10 minut na vsaki strani na srednji temperaturi. Čas pečenja prilagodimo debelini fileja.
Medtem očistimo en gomolj koromača in ga naribamo na tanke rezine, nekaj redkvic prav tako. Zmešamo s prelivom. Serviramo na posteljici iz rukole, poleg pa položimo lososov file.

RECEPT SESTAVILA: Barbio's Barbara Meža

Osvežilen in zdrav recept za vroče poletne dni.SESTAVINE:* file lososa* bio mediteranska sol* 1 gomolj koromača* nekaj redkvic* 2 žlici svežega pomarančnega soka* 1 žlica kisa* 1 čajna žlička medu* 1 žlička gorčice* 1 strok česna* bio provansalska sol* olivno olje   OPIS POSTOPKA: Najprej se lotimo priprave preliva za solato. 2 žlici svežega pomarančnega soka, 1 žlico kisa, 1 čajno žličko medu in 1 žlico gorčice mešamo z metlico in postopoma dodajamo 4 žlice olivnega olja, da nastane emulzija (kot bi delali majonezo). Začinimo z Bio provansalsko soljo, poprom in dodamo en drobno sesekljan strok česna.Lososov file na obeh straneh začinimo z Bio mediteransko soljo in ga na olivnem olju pečemo cca 10 minut na vsaki strani na srednji temperaturi. Čas pečenja prilagodimo debelini fileja.Medtem očistimo en gomolj koromača in ga naribamo na tanke rezine, nekaj redkvic prav tako. Zmešamo s prelivom. Serviramo na posteljici iz rukole, poleg pa položimo lososov file.RECEPT SESTAVILA: Barbio's Barbara Meža Najprej se lotimo priprave preliva za solato. 2 žlici svežega pomarančnega soka, 1 žlico kisa, 1 čajno žličko medu in 1 žlico gorčice mešamo z metlico in postopoma dodajamo 4 žlice olivnega olja, da nastane emulzija (kot bi delali majonezo). Začinimo z Bio provansalsko soljo, poprom in dodamo en drobno sesekljan strok česna.Lososov file na obeh straneh začinimo z Bio mediteransko soljo in ga na olivnem olju pečemo cca 10 minut na vsaki strani na srednji temperaturi. Čas pečenja prilagodimo debelini fileja.Medtem očistimo en gomolj koromača in ga naribamo na tanke rezine, nekaj redkvic prav tako. Zmešamo s prelivom. Serviramo na posteljici iz rukole, poleg pa položimo lososov file.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek