Popajevi zvitki
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Popajevi zvitki

SESTAVINE:

* 500 g svežih listov špinače

* 50 g pšenične ali pirine polnozrnate moke

* 50 ml mleka ali ovsenega mleka

* soda bikarbona

* 3 jajca

* 2 žlici spiruline

* 2 žlici riževih (ali konopljinih) proteinov

* sol in poper po potrebi



Zakaj Popajevi? Glavna sestavina je špinača, bogat vir antioksidantov in vitamina K.



OPIS POSTOPKA: Špinačo skuhamo in odcedimo. Iz beljakov stepemo trd sneg, počasi dodamo rumenjake, moko, ščepec sode, alge, proteine, sol, mleko in špinačo. Najbolje je, da pekač obložimo s papirjem za peko, nanj zlijemo špinačno zmes in jo z lopatico enakomerno razmažemo. Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 20 minut. Biskvit vzamemo iz pečice, pokrijemo in počakamo, da se malo ohladi, nato ga zavijemo v rulado in pustimo 10 min. Med tem časom si pripravimo nadev po želji. Moj najljubši je z orehi, feta sirom in lososom. Ko imamo nadev pripravljen iz biskvita odstranimo papir za peko in enakomerno premažemo z nadevom. Rulado ponovno na tesno zvijemo in postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se sestavine dobro povežejo in se rulada sprime. Špinačno rulado razrežemo na poljubno debele rezine in postrežemo.



ČAS PRIPRAVE: 60 min

RECEPT PRIPRAVILA: Donatella Pečovnik


,* 500 g svežih listov špinače ,* 50 g pšenične ali pirine polnozrnate moke ,* 50 ml mleka ali ovsenega mleka ,* soda bikarbona ,* 3 jajca ,* 2 žlici spiruline ,* 2 žlici riževih (ali konopljinih) proteinov ,* sol in poper po potrebi , , Špinačo skuhamo in odcedimo. Iz beljakov stepemo trd sneg, počasi dodamo rumenjake, moko, ščepec sode, alge, proteine, sol, mleko in špinačo. Najbolje je, da pekač obložimo s papirjem za peko, nanj zlijemo špinačno zmes in jo z lopatico enakomerno razmažemo. Pečemo v segreti pečici na 200 stopinj 20 minut. Biskvit vzamemo iz pečice, pokrijemo in počakamo, da se malo ohladi, nato ga zavijemo v rulado in pustimo 10 min. Med tem časom si pripravimo nadev po želji. Moj najljubši je z orehi, feta sirom in lososom. Ko imamo nadev pripravljen iz biskvita odstranimo papir za peko in enakomerno premažemo z nadevom. Rulado ponovno na tesno zvijemo in postavimo v hladilnik za kakšno uro, da se sestavine dobro povežejo in se rulada sprime. Špinačno rulado razrežemo na poljubno debele rezine in postrežemo.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.