Pomladna rižota z redkvicami in šparglji
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Pomladna rižota z redkvicami in šparglji

SESTAVINE:
* 3 šalotke
* 300 g špargljev
* 200 g zamrznjenega graha
* 10 redkvic
* 200 g arborio riža
* 800 ml vode/jušne osnove
* 1-3 jušne žlice miso paste
* himalajska sol
* poper
* česen po okusu
* mikrozelenje

OPIS POSTOPKA: Narežemo in na olivnem olju prepražimo šalotko. Narežemo vso preostalo zelenjavo in prepražimo s šalotko. Začinimo. Za minuto prepražimo riž. Počasi zalivamo z jušno osnovo/vodo, v kateri smo dobro raztopili miso pasto. Kuhamo približno 15-20 minut na nizkem ognju. Postrežemo z mikrozelenjem ali pa pripravimo carpaccio redkvice. Okus miso pase močno vpliva na okus kuhane rižote - izberi miso pasto, ki ti po okusu odgovarja.

ČAS PRIPRAVE: 35 minut
RECEPT PRIPRAVILA: Anja Geč

* 3 šalotke * 300 g špargljev * 200 g zamrznjenega graha * 10 redkvic * 200 g arborio riža * 800 ml vode/jušne osnove * 1-3 jušne žlice miso paste * himalajska sol * poper * česen po okusu * mikrozelenje Narežemo in na olivnem olju prepražimo šalotko. Narežemo vso preostalo zelenjavo in prepražimo s šalotko. Začinimo. Za minuto prepražimo riž. Počasi zalivamo z jušno osnovo/vodo, v kateri smo dobro raztopili miso pasto. Kuhamo približno 15-20 minut na nizkem ognju. Postrežemo z mikrozelenjem ali pa pripravimo carpaccio redkvice. Okus miso pase močno vpliva na okus kuhane rižote - izberi miso pasto, ki ti po okusu odgovarja.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.