Polpeti iz cvetače
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polpeti iz cvetače

SESTAVINE:  
* 1 cvetačna glava
* 1 čajna žlička soli
* 150 g naribanega sira
* 3 čajne žličke drobnjaka
* 1 žlička česna v prahu
* 1 žlica olivnega olja
* 1 žlička bazilike
* 1 žlička popra


OPIS POSTOPKA: Naribamo cvetačo, nato jo damo v posodo in dodamo pol čajne žličke soli. Zmešamo in počakamo 20 min. Pečico segrejemo na 200°C. Prenesemo cvetačo v drugo posodo obloženo z brisačo. Ovijemo brisačo in iztisnemo odvečno vodo. Prenesemo cvetačo nazaj v prvo posodo in zmešamo z naribanim sirom, drobnjakom, česnom, olivnim oljem, baziliko, poprom in s preostale pol žličke soli. To zmes oblikujemo v obliki polpetov in jih damo na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo 35 do 40 minut oz. dokler se polpeti ne obarvajo zlate barve.

ČAS PRIPRAVE: 80 min
RECEPT PRIPRAVILA: Lara Prošič

 

   * 1 cvetačna glava * 1 čajna žlička soli * 150 g naribanega sira * 3 čajne žličke drobnjaka * 1 žlička česna v prahu * 1 žlica olivnega olja * 1 žlička bazilike * 1 žlička popra Naribamo cvetačo, nato jo damo v posodo in dodamo pol čajne žličke soli. Zmešamo in počakamo 20 min. Pečico segrejemo na 200°C. Prenesemo cvetačo v drugo posodo obloženo z brisačo. Ovijemo brisačo in iztisnemo odvečno vodo. Prenesemo cvetačo nazaj v prvo posodo in zmešamo z naribanim sirom, drobnjakom, česnom, olivnim oljem, baziliko, poprom in s preostale pol žličke soli. To zmes oblikujemo v obliki polpetov in jih damo na pekač obložen s peki papirjem. Pečemo 35 do 40 minut oz. dokler se polpeti ne obarvajo zlate barve.
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.