Polnozrnate tortilje s piščancem in jogurtovo (kebab) omako

Oceni objavo z 1 do 5:
(0)
Št. ocen: 0

Slastne tortilje s piščančjim mesom in zelenjavo ter osvežilno jogurtovo omako za vse ljubitelje mehiške kuhinje.

SESTAVINE: 
Za tortilje:
*4 polnozrnate tortilje
*250g piščančjih prsi
*1/3 sesekljane čebule
*ščepec paprike v prahu
*ščepec česna v prahu
*ščepec posušene bazilike
*ščepec himalajske soli
*riban sir
*2 žlici kokosovega olja
*1 konzerva koruze
*1 konzerva rjavega fižola
 
Za omako:
*1 grški jogurt (ali navaden)
*velika žlica kisle smetane
*ščepec česna v prahu
*ščepec origana
 

OPIS POSTOPKA: Prsi narežemo na manjše trakce in damo v večjo posodo. Nasekljano čebulo z vsemi začimbami, razen soli dodamo v posodo k mesu. Pokrijemo s krpo in pustimo vsaj pol ure, da se okusi pomešajo. V posodi segrejemo 2 žlici kokosovega olja ter vanjo stresemo meso z začimbami. Najprej pražimo, da meso dobi malce barve, nato pa zalijemo z vodo (približno 2 dcl oziroma toliko, da je vsebina posode lepo obdana s tekočino) in pokrijemo, da se duši. Vmes večkrat premešamo. Dokler meso še ni pripravljeno, po potrebi dodajamo malce vode,  pomembno pa je, da vsebina na koncu ne ostane čisto suha, temveč je meso obdano z malo omake. Vse skupaj solimo. Istočasno v drugi posodi segrejemo manjšo žličko olja, dodamo koruzo in fižol ter na rahlem ognju pražimo, dokler se fižol lepo ne zmehča (postane malo ''pacast'').

Ko je vse pripravljeno, nadevamo v tortilje, v vsako dodamo sir (pol naj ga bo za nadev, pol pa za posip), zavijemo ter položimo v pekač, obložen s peki papirjem. Po vrhu potrosimo preostanek sira in pečemo pri 180 stopinjah približno 10 minut-toliko, da se sir po vrhu lepo stopi.

Vmes pripravimo še omako-v grški jogurt dodamo žlico kisle smetane, česen v prahu in origano ter vse skupaj dobro premešamo in omaka je pripravljena.

ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija

Slastne tortilje s piščančjim mesom in zelenjavo ter osvežilno jogurtovo omako za vse ljubitelje mehiške kuhinje. SESTAVINE: Za tortilje:*4 polnozrnate tortilje*250g piščančjih prsi*1/3 sesekljane čebule*ščepec paprike v prahu *ščepec česna v prahu*ščepec posušene bazilike*ščepec himalajske soli*riban sir*2 žlici kokosovega olja*1 konzerva koruze*1 konzerva rjavega fižola   Za omako:*1 grški jogurt (ali navaden)*velika žlica kisle smetane*ščepec česna v prahu*ščepec origana   OPIS POSTOPKA: Prsi narežemo na manjše trakce in damo v večjo posodo. Nasekljano čebulo z vsemi začimbami, razen soli dodamo v posodo k mesu. Pokrijemo s krpo in pustimo vsaj pol ure, da se okusi pomešajo. V posodi segrejemo 2 žlici kokosovega olja ter vanjo stresemo meso z začimbami. Najprej pražimo, da meso dobi malce barve, nato pa zalijemo z vodo (približno 2 dcl oziroma toliko, da je vsebina posode lepo obdana s tekočino) in pokrijemo, da se duši. Vmes večkrat premešamo. Dokler meso še ni pripravljeno, po potrebi dodajamo malce vode,  pomembno pa je, da vsebina na koncu ne ostane čisto suha, temveč je meso obdano z malo omake. Vse skupaj solimo. Istočasno v drugi posodi segrejemo manjšo žličko olja, dodamo koruzo in fižol ter na rahlem ognju pražimo, dokler se fižol lepo ne zmehča (postane malo ''pacast''). Ko je vse pripravljeno, nadevamo v tortilje, v vsako dodamo sir (pol naj ga bo za nadev, pol pa za posip), zavijemo ter položimo v pekač, obložen s peki papirjem. Po vrhu potrosimo preostanek sira in pečemo pri 180 stopinjah približno 10 minut-toliko, da se sir po vrhu lepo stopi. Vmes pripravimo še omako-v grški jogurt dodamo žlico kisle smetane, česen v prahu in origano ter vse skupaj dobro premešamo in omaka je pripravljena. ČAS PRIPRAVE: 1hRECEPT PRIPRAVILA: Malinca Natalija Prsi narežemo na manjše trakce in damo v večjo posodo. Nasekljano čebulo z vsemi začimbami, razen soli dodamo v posodo k mesu. Pokrijemo s krpo in pustimo vsaj pol ure, da se okusi pomešajo. V posodi segrejemo 2 žlici kokosovega olja ter vanjo stresemo meso z začimbami. Najprej pražimo, da meso dobi malce barve, nato pa zalijemo z vodo (približno 2 dcl oziroma toliko, da je vsebina posode lepo obdana s tekočino) in pokrijemo, da se duši. Vmes večkrat premešamo. Dokler meso še ni pripravljeno, po potrebi dodajamo malce vode,  pomembno pa je, da vsebina na koncu ne ostane čisto suha, temveč je meso obdano z malo omake. Vse skupaj solimo. Istočasno v drugi posodi segrejemo manjšo žličko olja, dodamo koruzo in fižol ter na rahlem ognju pražimo, dokler se fižol lepo ne zmehča (postane malo ''pacast''). Ko je vse pripravljeno, nadevamo v tortilje, v vsako dodamo sir (pol naj ga bo za nadev, pol pa za posip), zavijemo ter položimo v pekač, obložen s peki papirjem. Po vrhu potrosimo preostanek sira in pečemo pri 180 stopinjah približno 10 minut-toliko, da se sir po vrhu lepo stopi. Vmes pripravimo še omako-v grški jogurt dodamo žlico kisle smetane, česen v prahu in origano ter vse skupaj dobro premešamo in omaka je pripravljena.
Prejšnji prispevek
Naslednji prispevek