Polnozrnate tortilje s piščancem in jogurtovo (kebab) omako
Že poznaš ta recept? Oceni ga.

Polnozrnate tortilje s piščancem in jogurtovo (kebab) omako

Slastne tortilje s piščančjim mesom in zelenjavo ter osvežilno jogurtovo omako za vse ljubitelje mehiške kuhinje.

SESTAVINE: 
Za tortilje:
* 4 polnozrnate tortilje
* 250 g piščančjih prsi
* 1 čebula
* 1 manjša bučka
* 1 paprika
* 1 manjši korenček
* ščepec paprike v prahu, česna v prahu, himalajske soli
* 300 g naribanega sira
* 2 žlici kokosovega olja
* 1/2 konzerve koruze
* 1/2 konzerve rjavega fižola
 
Za omako:
* 180 g grškega jogurta
* 1 žlica kisle smetane
* ščepec česna v prahu
* ščepec origana
 

OPIS POSTOPKA: 
Tortilje: Sesekljamo čebulo in narežemo zelenjavo ter piščančje prsi na manjše koščke. Na kokosovem olju popražimo čebulo da postekleni ter dodamo meso. Pražimo nekaj minut, nato pa dodamo narezano zelenjavo (vse razen koruze in fižola). Dodamo začimbe ter dušimo cca. 15 minut. Ko je zelenjava pečena, dodamo še koruzo in fižol ter vse skupaj na hitro popražimo. 
Maso nadevamo v tortilje ter v vsako dodamo nariban sir (pol naj ga bo za nadev, pol pa za posip), zavijemo ter položimo v pekač, obložen s peki papirjem. Po vrhu potrosimo preostanek sira in pečemo pri 180 stopinjah približno 15 minut, toliko, da se sir po vrhu stopi.

Omaka: Med peko pripravimo omako: V grški jogurt dodamo kislo smetano, česen v prahu in origano ter vse skupaj dobro premešamo. Omako postrežemo zraven tortilj. 

ČAS PRIPRAVE: 1h
RECEPT PRIPRAVILA: Malinček Martin
 Za tortilje:* 4 polnozrnate tortilje* 250 g piščančjih prsi* 1 čebula * 1 manjša bučka * 1 paprika * 1 manjši korenček* ščepec paprike v prahu, česna v prahu, himalajske soli* 300 g naribanega sira* 2 žlici kokosovega olja* 1/2 konzerve koruze* 1/2 konzerve rjavega fižola   Za omako:* 180 g grškega jogurta* 1 žlica kisle smetane* ščepec česna v prahu* ščepec origana    Tortilje: Sesekljamo čebulo in narežemo zelenjavo ter piščančje prsi na manjše koščke. Na kokosovem olju popražimo čebulo da postekleni ter dodamo meso. Pražimo nekaj minut, nato pa dodamo narezano zelenjavo (vse razen koruze in fižola). Dodamo začimbe ter dušimo cca. 15 minut. Ko je zelenjava pečena, dodamo še koruzo in fižol ter vse skupaj na hitro popražimo. Maso nadevamo v tortilje ter v vsako dodamo nariban sir (pol naj ga bo za nadev, pol pa za posip), zavijemo ter položimo v pekač, obložen s peki papirjem. Po vrhu potrosimo preostanek sira in pečemo pri 180 stopinjah približno 15 minut, toliko, da se sir po vrhu stopi. Omaka: Med peko pripravimo omako: V grški jogurt dodamo kislo smetano, česen v prahu in origano ter vse skupaj dobro premešamo. Omako postrežemo zraven tortilj. 
Že poznaš ta recept? Oceni ga.
Poglej komentarje
Želiš oddati svoj recept?

Komentarji (0)

Oddan še ni bil noben komentar. Oddaj svoj komentar in sodeluj v mesečni nagradni igri.